Lezing van Natascha van Wezel in Mariëndal

BREDA - De stichting Friends of Young Bethlehem viert op zaterdag 15 juni te Breda haar tienjarig bestaan. Friends of Young Bethlehem is een Nederlandse organisatie die het Arab Educational Institute (AEI) adviseert en steunt in Bethlehem (West Bank, Palestina). Een organisatie die zich inzet voor ontwikkeling en onderwijs aan jongeren en aan volwassen christelijke en moslimse Palestijnen (vooral vrouwen) in bezet gebied. Het AEI gaat uit van geweldloze weerbaarheid en van eigen kracht door middel van scholing.

De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 15 juni van 13.00-17.00 uur in Mariëndal, Duivelsbruglaan 13, 4835 JD Breda (Mariëndal is het bijgebouw van de protestantse Laurentiuskerk aan de Duivelsbruglaan 1 in het Ginneken). Er zijn twee sprekers, Toine van Teeffelen en Natascha van Weezel.
Toine is als Nederlander lid van het management van het Arab Educational Institute te Bethlehem en komt regelmatig naar Nederland om te spreken over het leven in door Israel bezet gebied. Hij is auteur van boeken als “Dagboek Betlehem 2000-2004”, “Liefde, woede en waardigheid. Leven als gezin op de bezette Westelijke Jordaanoever” en “Alleen in de hemel zijn er geen checkpoints”.
Natascha van Weezel is Nederlands auteur en filmmaker. Zij is een dochter van de journalisten Anet Bleich en Max van Weezel. Eind 2015 startte ze een twee-wekelijkse column in het dagblad Trouw in dialoog met haar (inmiddels overleden) vader. Zij fietste een maand door Israël en Palestina en deed daarvan verslag. Zij is verder auteur van “Magere jaren. Anorexiadagboek”, “ De derde generatie. Kleinkinderen van de Holocaust” en “Thuis bij de vijand. Moslims en Joden in Nederland.”
Na de voordrachten van beide sprekers is er een discussie tussen de sprekers en de zaal. Muzikaal wordt het gesproken woord omlijst door zang van het Vredeskoor uit Oisterwijk.
Info/aanmelden: info@fofyb.org. [l]