Zij vielen in de prijzen! FOTO VA-TOUT
Zij vielen in de prijzen! FOTO VA-TOUT Va-Tout

Aardbeienmêlée bij jeu de boulesvereniging Va-Tout

BREDA - Zaterdag 8 juni werd bij jeu de boulesvereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 in Breda de jaarlijkse interne aardbeienmêlée georganiseerd. De tweeënvijftig Va-Tout-ers werden verdeeld over 2 poules en moeten drie ronden spelen, steeds met een ander maatje. Jammer dat het weer af en toe spelbreker was en de deelnemers halsoverkop naar binnen moesten vluchten om daar hun partij te vervolgen.

In poule rood werd Jac Soontiens winnaar met 3 gewonnen partijen en 27 pluspunten. Op de 2e plaats eindigde Jos van den Bliek met 3 gewonnen partijen en 23 pluspunten. Mariëtte van Dam legde beslag op de 3e plaats. Zij won eveneens 3 partijen en had een puntensaldo van 19. In poule zwart werd Hugo Hoppenbrouwers winnaar. Met 3 gewonnen partijen en 35 pluspunten liet hij de andere prijswinnaars ver achter zich en was hij de onbetwiste “man of the match”. Wouter Willems behaalde met 3 gewonnen partijen en 29 pluspunten de 2e plaats. John van Kempen nestelde zich op de 3e plaats met 3 gewonnen partijen en een saldo van 27. Wie niet in de prijzen viel, mocht aan de wedstrijdtafel toch een pondje aardbeien op komen halen, zodat niemand met lege handen naar huis hoefde.

Zomer Club Competitie

Vijf teams vertegenwoordigen Va-Tout in de ZCC voor viertallen. Deze competitie wordt gespeeld door verenigingen in het district Zuidwest. Er zijn inmiddels drie speeldagen geweest en onze teams presteerden met wisselend resultaat. Twee teams springen in het oog. Va-Tout 1, dat vorig jaar nog kampioen werd, heeft pas twee wedstrijdpunten en staat op de 4e (laatste) plaats. Zij zullen de komende wedstrijden alles op alles zetten om in de 1ste klasse A te kunnen blijven. Va-Tout 5 speelt in de 4e klasse B en doet dit jaar voor het eerst mee. En hoe! Het team gaat verrassend aan kop en heeft alle vertrouwen in de nog komende wedstrijden. De ZCC gaat nu met reces, maar op 20 juli wordt de competitie hervat.

Nieuwe uitdaging

Ben jij sportief en zoek je een nieuwe uitdaging? Kom dan eens mee spelen bij jeu de boulesvereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 in Breda. Dat kan iedere eerste zaterdagmiddag van de maand om twee uur. Maar ook op andere speeldagen ben je welkom. Kijk voor meer informatie over de club eens op de website www.va-tout.nl. [l]