Praktische manieren leren om meer in aandacht te leven

BREDA - Vanaf maandagavond 17 juni elke 1e en 3e maandag van de maand Mindfulnessavond - In de traditie van Thich Nhat Hanh- door Peter Leslie. Leer praktische manieren om meer in aandacht te leven.

Mindfulness, volle aandacht, betekent dat we ons op elk moment bewust zijn van wat zich in en om ons heen afspeelt. Dit helpt ons om in contact te komen met de wonderen van het leven in het hier en nu. Naast bewust ademhalen kunnen we ook loop- en zitmeditatie doen, met aandacht luisteren en spreken, werken of gewoon glimlachen. Door meditatie kunnen we onze concentratie verbeteren en leren we om alle handelingen in ons dagelijks leven bewust en aandachtig uit te voeren. We oefenen om volledig aanwezig te zijn in ieder moment. Dat kan altijd en overal: als we e-mails beantwoorden, surfen op internet, de was opvouwen, autorijden en douchen of tijdens afspraken en vergaderingen. Samen oefenen gaat vaak makkelijker dan alleen. De energie van groepsmeditatie is sterker en de inzichten en ervaringen van anderen helpen je verder. Onze leraar Thich Nhat Hanh heeft de Vijf Aandachtsoefeningen ontwikkeld als leidraad, als universele ethische regels, waarmee we ons leven en onze beoefening richting kunnen geven. We sluiten de avond af met een kopje kruidenthee.
Kosten zijn gratis en een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Locatie: Het Rondeel, Kloosterlaan 14 te Breda van 20.00-21.30 uur. [l]