Brons voor Roos van der Feer, links en goud voor Nikki Broeders, rechts.
Brons voor Roos van der Feer, links en goud voor Nikki Broeders, rechts.

Goud voor Nikki Broeders en brons voor Roos van der Feer tijdens districtsfinale

BREDA - Tijdens dit seizoen hebben 22 dames van BredaGym zich weten te plaatsen voor de districtsfinale van Zuid Nederland.

In de eerste ronde in Cuijk op 25 mei mochten Guusje de Haas en Jitske Ernstsen voor het eerst in de keuze-oefenstof een districtsfinale turnen. Jitske had zich als laatste geplaatst, dus een 12e plaats in de meerkamp overtrof dan ook alle verwachtingen. Guusje begon haar wedstrijd goed, maar was op balk erg voorzichtig en eindigde 23e.

In ronde 2 baan 1 zat de junior 5e divisie: Nina van der Burgt, Kiana Hosseinon, Mieke de Wit en Joyce Wijnen. Nina draaide een stabiele meerkamp met een stoere radslag op balk. Het resultaat: een 4e plaats op 0,2 van het podium. Kiana haar oefeningen gingen niet zoals ze wilde dit leverde een 18e plaats op. Voor reserves Mieke en Joyce was deze wedstrijd een onverwachts cadeautje. Mieke nam risico’s en werd 7e. Joyce turnde een ontspannen wedstrijd en werd 9e.

In de andere baan kwamen Linne Buijk, Mirthe Helmer en Romy van den Hout in actie in de junior 4e divisie. Linne draaide een goede meerkamp en behaalde een mooie 5e plaats. Romy draaide een wedstrijd naar kunnen en werd 19e. Mirthe haalde helaas niet alle eisen op balk en werd 32e.

In de laatste wedstrijd moesten de senioren. Leonie Kentrop en Anouk van der Burgt draaiden in de 5e divisie. Anouk eindigde 17e op haar eerste districtsfinale. Leonie turnde, ondanks een val van balk, haar meerkamp goed uit en werd 26e. In de andere baan mocht Vera de Jong als reserve aantreden in de 4e divisie. Ze viel helaas bij balk en sprong, maar Vera was zeker niet ontevreden met een 25e plaats.

Op zaterdagochtend 15 juni in Brunssum in alle vroegte stonden Maja Knapen en Amy Driessen klaar voor de eerste districtsfinale in hun turn carrière. Maja draaide goed, mèt een koprol op balk, maar de afwerking was nét nog niet zo strak zoals die van de andere turnsters. Amy draaide een superwedstrijd, maar bij de opsprong op balk viel ze en turnde verder een voorzichtige oefening. Amy werd 17e en Maja 20e.

Ook voor Chloë van Steen was dit haar eerste districtsfinale omdat ze pas sinds dit seizoen in de selectie turnt. Ze haalde het allerhoogste punt op brug in haar niveau. De balk en Chloë, zijn nog geen vrienden, alles lukte maar het was zichtbaar spannend. Ze werd knap 11e.

In ronde 3 baan 1 de pupil D2: Teodora Vasilic heeft een hele goede wedstrijd gedraaid. Op een 14e plaats en een haar behaalde persoonlijke doel kan ze zeker trots zijn! Manon de Graaf draaide een stabiele wedstrijd. Helaas bleek een halve draai op de tenen nog moeilijker dan de radslag. Ondanks de val toch een keurige 8e plek. Ilse Meeder draaide een wedstrijd naar kunnen en met een mooie 5e plaats kan ze tevreden terugkijken!

In de andere baan draaiden Roos van der Feer en Nikki Broeders de wedstrijd in de categorie pupil 2 D1. Roos zette een dijk van een balkoefening neer en haalde daar een bizar goede score. Nikki haalde ook een verdienstelijk hoog punt op vloer. Na 3 toestellen stonden ze exact gelijk, spannend! Bij de prijsuitreiking mocht Roos het brons in ontvangst nemen en Nikki zelfs het goud: districtskampioen! Een super prestatie van beide dames!

In de laatste ronde de dames jeugd. Iara Barrau, D2, draaide een stabiele wedstrijd met zolendraai en salto op brug met als resultaat een 5e plaats. In de andere baan had Nikola Borgosz, D1, helaas haar zenuwen niet onder controle, maar op een mooie 10e plaats kan ze zeker trots zijn. [l]