Afbeelding

Over miljoenen woorden, duizenden mailtjes en honderden interviews

BREDA - Tien jaar geleden maakten de reporters van ChaTime kennis met BredaVandaag. BredaVandaag is de coolste digitale nieuwssite van Breda. Nu nemen onze reporters afscheid, niet van BredaVandaag, maar van hoofdredacteur Wijnand Nijs. Hij bedacht elf jaar geleden de site en heeft wel miljoenen woorden getypt en honderden interviews afgelegd. Nu wordt hij zelf geïnterviewd en vertelt hij ons dat hij zin heeft in een nieuw avontuur. En dat avontuur kan zijn, dat hij iets met muziek gaat doen, een opleiding in taal gaat volgen, maar…. eerst gaat hij van de zomer genieten.

Natuurlijk willen we weten of hij het werk gaat missen, of hij tips heeft voor de nieuwe redacteur en wat de grootste verandering was in zijn loopbaan? “Wow, dat zijn nog eens goede vragen van mijn collega’s van ChaTime. Euh..ja ik ga het werk zeker missen, vooral de mensen die je door je werk ontmoet. De grootste verandering door de jaren heen was natuurlijk de komst van Facebook, YouTube en Instagram. Social Media brengt het nieuws nog sneller bij de lezer is en dat is wel een groot voordeel. Enne tips die ik jullie, maar ook de nieuwe collega’s van BredaVandaag mee wil geven: Kijk eens wat vaker rond in de stad en bedenk dan eens of je er nieuws van kan maken en… niet onbelangrijk, blijf vooral nieuwsgierig.”

ChaTime wenst Wijnand heel veel geluk, plezier in de toekomst en we gaan hem zeker tegenkomen in onze mooie stad Breda! [l]