In de Vlaamse Schuur. FOTO MARJAN VAN DER LAKEN
In de Vlaamse Schuur. FOTO MARJAN VAN DER LAKEN Marjan van der Laken

Vierde Brocantemarkt in Prinsenbeek

PRINSENBEEK - Voor het vierde jaar wordt in Prinsenbeek een Brocante-markt gehouden. Op zaterdag 29 en zondag 30 juni is het publiek welkom op het terrein van de Nispenhoeve in en om de Vlaamse Schuur. Tijdens dit weekend biedt Stichting Kenia Scholingsprojecten een ruime collectie brocante-artikelen en curiosa te koop aan. Er is voor ieder wat wils: diverse leuke oude spulletjes, meubels, serviezen, potten voor binnen en buiten, keukengerei, boeken en platen en CD's. Ook kleding wordt dit jaar aangeboden.

De opbrengst is dit jaar voor verharding van de vloeren in de schoollokalen van de Ojienda Primary School in Awasi in West-Kenia. Nu is het gewoon zand en steentjes In het zand zit de djirr, een bacterie die darmklachten veroorzaakt. Dit voorjaar heeft Ria Bekkers samen met een van de Prinsenbeekse vrijwilligers het project bezocht en de vorig jaar gesponsorde waterput feestelijk geopend. Ook werden afspraken gemaakt voor de verdere ondersteuning van leerlingen van middelbaar onderwijs in dit gebied.

Wat en waar?

De Brocante markt vindt plaats in De Nispenhoeve aan de Beeksestraat 76 te Prinsenbeek. Een prachtige locatie met zowel binnen in de Vlaamse Schuur, de overdekte carport en het buitenterrein voldoende ruimte om alle koopwaar goed uit te stallen. De markt is geopend op zaterdag 29 en zondag 30 juni van 11.00–16.00 uur. Voor de kinderen is er een zoekspel.

Tevens kunnen de bezoekers tijdens het Brocante-weekend een bod doen op een schilderij van de Prinsenbeekse schilder Richard Lemaire (1934-2011) ter beschikking gesteld door de familie van de kunstenaar. De hoogste bieder wordt koper, de opbrengst is voor het Kenia-scholingsproject.

Fietsen stallen op het erf. Auto's kunnen parkeren in de omgeving. Het terrein is begaanbaar voor mindervaliden.

Voor meer informatie: www.keniascholingsproject.com en Facebook. [l]