Sanne zilver in Bosnië. FOTO FERRY DE WID
Sanne zilver in Bosnië. FOTO FERRY DE WID Ferry de Wid

Bredase Judoka wint zilver en brons in Bosnië

BREDA - In het weekend van 15 en 16 juni reisde de Bredase Judoka Sanne Tadema samen met een groot deel van de wedstrijdselectie van de Rosmalense Judo Club naar Bosnië en Herzegovina. Hier werd in de 2e hoofdstad van dit mooie land, Banja Luka, een groot internationaal judotoernooi gehouden waar vele landen uit de Balkan en daarbuiten aan meededen.

De eveneens uit Breda afkomstige trainer (en voormalig top-wedstrijdjudoka) Bruno Culo had zijn equipe goed voorbereid op dit zware toernooi. Terwijl de temperaturen in de sporthal naar de 40 graden liepen werd er goed gescoord door zijn judoka's. Sanne deed als 11 jarige zowel in de U12 als in de U14 klasse mee. In de U12 klasse werd ze knap tweede en won hiermee een fraaie zilveren medaille. In de U14 klasse moest ze tegen meiden van twee jaar ouder. Dat ze hier weinig moeite mee had bleek want hier won ze een bronzen plak met haar derde plek. Met 2 medailles op zak kan Sanne tevreden terugkijken naar dit weekend en zich gaan voorbereiden op het komende seizoen na de zomervakantie. [l]