De winnende etalage. FOTO ANNELIES HARZING
De winnende etalage. FOTO ANNELIES HARZING Annelies Harzing

Winnende illustratrice Woutertje Pieterse Prijs tekent in Kinderboekentuin

BREDA - Op donderdag 27 juni komen schrijfster Kathleen Vereecken en illustratrice Charlotte Peys naar De Kinderboekentuin. Samen hebben zij het boek ‘Alles komt goed, altijd’ gemaakt. Hiermee hebben ze dit jaar de Woutertje Pieterse Prijs gewonnen.

Deze donderdag zal Kathleen vertellen over Alice uit Ieper, en hoe de oorlog langzaam maar zeker hun kant op komt. Ook zal ze bepaalde delen uit het boek voorlezen. Ondertussen zal Charlotte een diashow vertonen van de illustraties en daarnaast zal ze ter plekke tekenwerk maken, mogelijk zelfs op de muur of op het raam in de boekwinkel. Ook zij vertelt over haar werk.

Het boek is uiteraard in de winkel te koop, iedereen is dan ook in de gelegenheid om het boek door beiden te laten signeren.

De Woutertje Pieterse Prijs is een prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinder- of jeugdboek. De jury bekroont sinds 1988 kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving. Het doel van de prijs is het bevorderen van de kwaliteit van het Nederlandstalig kinder- en jeugdboek.

De jury beoordeelt het volledige aanbod aan kinder- en jeugdboeken dat verscheen in het kalenderjaar voorafgaand aan het jaar van bekroning en nomineert minimaal drie en maximaal zes titels. Een van deze titels wint de Woutertje Pieterse Prijs, bestaande uit een oorkonde en een geldbedrag van 15.000 euro. Iedere genomineerde titel wordt beloond met 1.000 euro.

De Woutertje Pieters Prijs is bij het grote publiek wat minder bekend dan de Gouden Griffel en de Gouden Penseel. Deze prijs is daarmee te vergelijken. Omdat deze prijs wat minder bekend is, had de organisatie samen met Boekblad een landelijke boekverkoperswedstrijd uitgeschreven: wie maakt de mooiste etalage of tafel over de Woutertje Pieterse Prijs. De Kinderboekentuin heeft daar ook aan meegedaan… en won deze wedstrijd! Onderdeel van de prijs van deze wedstrijd is het auteursbezoek van de winnaars van de Woutertje Pieterse Prijs. (Alweer) een kroon op het werk van de kinderboekwinkel in Breda! [l]