Tijdens de Kasteelwandeling krijg je een uitgebreide rondleiding op het terrein van het Kasteel van Breda. FOTO MARIËLLE HOUBEN
Tijdens de Kasteelwandeling krijg je een uitgebreide rondleiding op het terrein van het Kasteel van Breda. FOTO MARIËLLE HOUBEN Mariëlle Houben

Kasteelwandeling onder leiding van een gids

BREDA - Wist je dat de basis voor ons Koningshuis ruim 600 jaar geleden in Breda is gelegd? Toen trouwde de Duitse graaf Engelbrecht van Nassau met de jonge Bredase Johanna van Polanen. Lange tijd woonden de Nassaus met hun hofhouding op het Kasteel van Breda.

Op zaterdag 29 juni kun je om 14.00 uur aansluiten bij een Kasteelwandeling. Gidsen van VVV Breda vertellen je dan over de geschiedenis van dit kasteel, zijn beroemde bewoners en de belangrijke rol die het kasteel in de geschiedenis van Breda heeft gespeeld. In 1667 werd hier immers de Vrede van Breda getekend waarmee een einde kwam aan de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog.

Tijdens de Kasteelwandeling krijg je een uitgebreide rondleiding op het terrein van het Kasteel van Breda. Je bezoekt o.a. de onderaardse gang, een van de torens van het Spanjaardsgat en de binnenplaats van het kasteel.

Op het terrein van het Kasteel van Breda is al bijna tweehonderd jaar de Koninklijke Militaire Academie gevestigd. VVV Breda is de enige organisatie die hier groepen mag rondleiden.

Door deel te nemen aan de Kasteelwandeling draag je bij aan het behoud van het Kasteel van Breda.

Omdat het Kasteel van Breda op militair terrein staat, is een legitimatiebewijs verplicht! De Kasteelwandeling start bij de VVV Breda, Stadserf 2 (achter de Grote Markt). Tijd: 14.00 uur (13.45 uur verzamelen i.v.m. registratie legitimatiebewijzen). Graag van tevoren reserveren. Voor groepen zijn de wandelingen van de VVV Breda het hele jaar op afspraak te boeken.
VVV Breda organiseert bijna iedere laatste zaterdag en tijdens de zomer-, herfst- en kerstvakantie rondleidingen o.l.v. een gids.

Reserveringen en informatie: VVV Breda, Stadserf 2, 0900-5222444 | 5222093, info@vvvbreda.nl www.welkominbreda.nl. [l]