Het kampioensteam van KC Terda A1.
Het kampioensteam van KC Terda A1. Ruud

Terda A11 kampioen

BREDA - De A1 junioren van KC Terda blijken dit jaar een echte veldploeg. Voor de zaal een knappe 2e plek achter kampioen Stip A1, in het zaalseizoen een moeizame worsteling om de punten, en nu op het veld zomaar kampioen.

In de midweekse inhaalwedstrijd ging het ergens om. Bij winst zou men achtervolger KVK 1 puntje voorblijven. Bovendien was het een derby, van Voltreffers wil je niet verliezen. Het was ook de afscheidswedstrijd van de 3 heren Douwe, Luc en Bram. En het was de allereerste keer dat de A1 geheel compleet kon aantreden, dus zonder de invallers uit de B1 (die het trouwens heel goed gedaan hebben!). Tenslotte waren er ook nog 10 supporters mee gekomen waaronder alle ouders! De spanning was dan ook van de koppies af te lezen voor de wedstrijd.

Ook Voltreffers bleek nu geheel compleet. Een heel andere wedstrijd dus dan de thuiswedstrijd waarin met 16-5 ruim was gewonnen. Coach René zag bij het inschieten al dat dit geen makkie zou gaan worden.

Douwe, de topscoorder van het team was duidelijk niet scherp na 3 weken toeren door Kroatie. Broer Thieme was dat gelukkig wel en hielp met 4 goals mede aan de nipte voorsprong halverwege de 1e helft. De 1-4 van Gina ging er ook heel mooi in. Na het eerste kwartier stokte de productie echter en liep de voorsprong van 3-7 terug tot 6-7. Vlak voor rust verrastte Paul echter iedereen met een fraai schot en met 6-8 was alles nog mogelijk.

Na de rust kwam ook het vak van Luc op stoom en mede door heel fraaie goals van aanvoerder Mette liep men uit tot een veilige marge. Het gevaar van Voltreffers bleek met name van de dames te komen en dat werd nu keurig geneutraliseerd. Na de 9-13 drong de thuisploeg nog wel even aan maar verder dan 1 goal kwam men niet. De uitstekende scheids van Voltreffers (Remco) werd bedankt voor de goede leiding.

De A1 speelde een gedreven pot korfbal. Je kon zien dat het team dit jaar gegroeid was in korfballend vermogen maar ook in teamgeest. Er werd hard voor elkaar gewerkt en waar nodig elkaar gecoacht. De taart was dan ook meer dan verdiend! [l]