Bas met bronzen medaille. FOTO G. WIJNSMA
Bas met bronzen medaille. FOTO G. WIJNSMA G. Wijnsma

Bas Wijnsma behaald 3e plaats tijdens Ahoy-cup heren turnen

PRINSENBEEK - Bas Wijnsma uit Prinsenbeek heeft afgelopen weekend in de Rotterdamse Ahoy de derde plaats gehaald tijdens de Ahoy-cup. Bas kwam tot 2 jaar geleden uit voor de Samensprong Prinsenbeek maar het de laatste jaren voor Dynamo-Roosendaal waar hij individueel al diverse prijzen bij elkaar geturnd heeft.

Vorig jaar heeft hij ook met vier andere meegedaan aan de nationale team cup. Tijdens dit Nederlands Kampioenschap voor teams werd hij met Dylan Schuurbiers, Joram Brouwers, Tico van der Horst en Toine Hemelaar kampioen. Dit seizoen behaalde hij al op regio finale allround goud maar ook op alle individuele toestellen allemaal goud. Ook op nationaal niveau heeft hij in alle 3 kwalificatie wedstrijden voor de finale Nederlands Kampioenschap het podium mogen betreden en ook in de finale op 25 en 26 mei haalde hij allround brons. In de eerdere kwalificatie wedstrijden had hij zich ook nog geplaatst voor 4 toestel finales maar helaas lukte het hem niet om daar nog medailles op te behalen.

Afgelopen weekend dus de twee dagen Ahoy-cup waarbij zich door zijn NK prestaties en doordat hij in de juiste leeftijdscategorie hiervoor turnt had geplaatst. Tijdens de zaterdag allround wedstrijd was hij geweldig goed in vorm en maakte hij nagenoeg geen fouten en werd hiermee dus derde. Ook had hij zich tijdens de zaterdag wedstrijd geplaatst voor finales voor de zondag op onderdelen voltige, ringen en brug. Hiermee behaalde hij nog een keer brons op onderdeel brug. Een geweldige presentatie, zeker als je bedenkt dat hij volgend jaar nog een jaar in deze leeftijdscategorie gaat turnen.[l]