Finalisten clubkampioenschap Tête à Tête.
Finalisten clubkampioenschap Tête à Tête. Va-Tout

Maak kennis met jeu de boules bij Va-Tout

BREDA - Op zaterdag 6 juli a.s. kun je bij jeu de boulesvereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 te Breda vanaf twee uur kennis maken met de petanquesport en de vereniging. Er is dan ook gelegenheid om een balletje te gooien met begeleiding en uitleg. Wij zorgen voor speelmateriaal.

Ben je tijdens dit eerste bezoek enthousiast geworden, dan mag je vrijblijvend komen “proefboulen”. Je krijgt een kennismakingskaart, die één maand geldig is. Een vaste begeleider maakt je een beetje wegwijs in de vereniging. Als je zelf (nog) geen boules hebt, mag je die tijdelijk lenen. Meer informatie op de website www.va-tout.nl.

Clubkampioenschap Tête à Tête

Eric van Waalwijk van Doorn is de clubkampioen Tête à Tête (één tegen één) geworden. In de finale versloeg hij de regerend clubkampioen Dick Peters. De finalisten waren tegen elkaar opgewassen. Door een wat ongelukkig schot van Dick kreeg Eric het punt in de eerste mêne. Ook in de 2e mêne waren de punten voor Eric. Pas in de volgende twee mênes kwam Dick toe aan scoren en was de stand weer gelijk: 3-3. In de 5e mêne bouwde Eric een voorsprong op door een mooi schot dat 3 punten opleverde. Maar in de volgende mêne verplaatste Eric het but waardoor niet hij, maar Dick verrassend 2 punten kon bijschrijven. Zo ging het spel over en weer tot aan de stand 11-7 voor Eric. Een mooie eerste boule van Dick kon door Eric niet verbeterd worden, waarna Dick alle ruimte had om nog twee boules bij te plaatsen. Maar zijn iets te hard geplaatste boule nam het butje mee en met zijn laatste boule schoot hij mis. Het bleef dus bij 1 punt voor Dick en een tussenstand van 11-8 voor Eric. In de volgende mêne wist Eric de op punt liggende boule van Dick af te plaatsen. Noodgedwongen moest Dick toen met zijn laatste boule een schot wagen. Hij miste. Eric hoefde er dan nog maar één boule bij te leggen om de partijwinst te incasseren. En dat deed hij zonder aarzelen. Eindstand 13-8 voor Eric. Eric is de nieuwe clubkampioen tête à tête en heeft daarmee een plaatsje verworven op onze Wall of Fame in het clubhuis. Om plaats drie en vier werd gestreden door Marian van Campen en Joke de Wit. Marian won deze partij met 13-6.

Eindklassement donderdagavondmêlée

Afgelopen donderdag was de laatste speelavond van het mêléeseizoen 2018-2019. Deze werd gewonnen door Jan van der Velden en Bert van Rooden. Daarna werd het eindklassement bekend gemaakt. Drieënveertig avonden was er gespeeld en iedere avond waren er behalve prijzen ook ranking punten voor het klassement te verdienen. Winnaar van het seizoen 2018-2019 werd Peter van den Ouweland met 32 punten. 2. Marian van Campen (27 punten). 3. François Lauer (25 punten). 4. Frans de Nijs (23 punten). De 5e plaats was voor Jaco Elve (22 punten). De organisatoren lassen nu even een vakantiepauze in, maar starten het nieuwe seizoen op donderdagavond 5 september. [l]