8 mm. filmprojectie. FOTO EDWIN VAN ECK
8 mm. filmprojectie. FOTO EDWIN VAN ECK Edwin van Eck

Oude filmpjes bekijken in De Dobbelsteen

BREDA - Zin om nog eens een keertje oude familiefilmpjes te bekijken op een groot filmscherm? Of filmpjes van gebeurtenissen zoals een intocht van St. Nicolaas in Princenhage van ruim 40 jaar geleden? Of films over het Bredase verleden die bewaard worden in het Stadsarchief? Of films die gemaakt zijn door de amateurfilmclub De Baronie?

Die gelegenheid gaat dit jaar weer geboden worden door de stichting Cultuur in Princenhage. En wel op Home Movie Day in De Dobbelsteen. De datum ligt nog wat ver weg (derde zaterdag van oktober) maar de voorbereidingen zijn nu al in gang gezet.

Want onderdeel van het programma is weer een oproep aan Princenhagenaars en Bredanaars om oude (super)8mm-films op te duiken van stoffige zolders en uit donkere kasten, zodat die begin september klaar gemaakt kunnen worden voor vertoning in De Dobbelsteen aan iedereen die er belangstelling voor heeft. De familiefilmpjes krijgen extra ruimte en tijd.

Contactpersoon voor dit evenement is Jan Bouwmans, Adriaan Klaassenstraat 20, mailadres: jmbouwmans@ziggo.nl bij wie men zich nu al kan aanmelden. [l]