Mateo zwemt met dolfijnen.
Mateo zwemt met dolfijnen. Onbekend

Vergroot uw wereld, word gastgezin

BREDA - Met het programma High School Holland biedt Travel Active – Nederlands grootste uitwisselingsorganisatie – buitenlandse jongeren de mogelijkheid om naar ons land te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. Ze gaan hier naar de middelbare school en ze wonen bij een gastgezin. Met als streven dat een avontuur in Nederland iets oplevert voor beide partijen. In augustus komt Mateo uit Ecuador naar Nederland, hij is geplaatst in Noord-Brabant.

Iedereen kan gastgezin zijn

Gastgezinnen wonen overal in Nederland en zijn er in alle soorten en maten. Gezinnen met en zonder kinderen, alleenstaand, jong of al wat ouder: in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de studenten. Zolang u maar enthousiast bent en openstaat voor een interculturele ervaring.

Mateo stelt zich even voor

“Ik ben Mateo en ik ben 18 jaar oud. Ik houd enorm van muziek, ik vind mezelf dan ook een muzikant. Ik speel drums en ik leer gitaar en piano spelen. Muziek speelt een belangrijke rol in mijn leven. Het biedt me de mogelijkheid om mijn gevoelens te uiten en ik laat er mijn talenten mee zien. Ik denk er over om muziekproducent te worden.

Ik woon met mijn ouders Juan (40) en Maria (37), mijn broertje Bruno van 11 en mijn zusje Luciana van 8 in Quito, de hoofdstad van Ecuador. We doen veel samen en zijn altijd open, eerlijk en respectvol naar elkaar. Ik doe graag dingen samen met mijn vrienden. We gaan naar de film, concerten, feestjes, we spelen muziek of we chillen gewoon.

Wat ik al van Nederland weet? Het heeft een interessante cultuur en er zijn veel mooie plaatsen om te bezoeken. Ik ben erg benieuwd hoe het is om in een andere cultuur te leven, naar school te gaan in een vreemd land en een andere taal te leren, dat zal nog niet meevallen. Ik spreek trouwens Duits, misschien maakt dat het iets makkelijker voor mij om Nederlands te leren.”

Meer informatie?

Wilt u Mateo, of een andere internationale student, een thuis bieden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het High School Holland team van Travel Active. Telefoonnummer: 020 – 7372062 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org.

Nieuwsgierig naar Mateo’s hele profiel? Kijk dan op https://www.travelactive.nl/high-school-holland/overzicht-buitenlandse-studenten. Of neem contact met ons op: +31 (0)20 737 2062 of via highschoolholland@travelactive.org. [l]