Vierde editie EK Little
League softbal bij JEKA

BREDA - Honk- en softbalvereniging JEKA kan komend weekeinde aan de bak om voor de vierde maal het Europees Kampioenschap Little League te organiseren.

LittleLeague is een van de grootste jeugdorganisaties uit Amerika die wereldwijd toernooien organiseren. De winnaars gaan op kosten van de organisatie naar het Wereldkampioenschap in Amerika. JEKA is gastheer voor de Europese / Afrikaanse regio. Voor de titelstrijd hebben Nederland, Spanje en Tsjechiƫ zich geplaatst. Het toernooi begint op donderdag 11 juli met wedstrijden om 14.00 uur en 19.00 uur. Daartussen om 17.45 uur is de officiƫle opening. Na de wedstrijden op vrijdag en zaterdag is op zondag de finale om 13.00 uur.

Toernooidirecteur Hans Beekers is trots dat zijn club voor de vierde maal op rij de softbalsters in de Senior League, 15 en 16 jaar, weer aan het complex aan de Lage Kant kan laten spelen: "Zeker als je inschat hoe groot Little League als wereldorganisatie is en dan naar Breda komt en blijkt zeer tevreden te zijn over de wijze zoals wij het organiseren maakt ons als JEKA erg trots." [l]