Koepel met bijbehorende luchtplaats.
Koepel met bijbehorende luchtplaats. FutureDome Events

Mysteries achter de hoge muren van de koepelgevangenis ontrafeld

BREDA – Inmiddels hebben al 14 000 geïnteresseerden de koepel bezichtigd. De authentieke rondleidingen en bajestocht blijven onverminderd populair en daarom opent Futuredome Events vanaf deze week wederom de kasteeldeuren. Tijdens de zomervakantie kunnen de mysteries achter de muur worden ontdekt!

Het terrein kan verkend worden op twee manieren. De Betoverende Bajestocht geeft enthousiaste gezinnen de mogelijkheid om de gevangenis zelfstandig en op eigen tempo te ontdekken. Met een telefoon wordt gezocht naar QR-codes, welke speciaal ontwikkelde video’s, puzzels en raadsels laten zien. Het doel is om deze zelfstandig op te lossen.

Naast de Bajestocht worden tevens de succesvolle rondleidingen georganiseerd. De rondleiding zal worden gegeven door een gids, welke de mooiste monumentale plekken op het gevangenisterrein zal laten zien aan jong en oud. Hierbij behoren onder andere de authentieke kapel, de langwerpige vrouwengevangenis, verschillende luchtplaatsen, het oude gerechtsgebouw en als afsluiter uiteraard de koepelgevangenis. Heeft u altijd al willen weten hoe vaak gevangenen naar buiten mochten? En wat ze te eten kregen en of het eten gezamenlijk plaatsvond? De gidsen staan klaar om tijdens de rondleidingen alle vragen met plezier te beantwoorden.

Nieuwsgierig geworden naar de monumentale koepelgevangenis in Breda? De poorten zijn geopend op 27 juli en 7, 10 en 17 augustus.

Meer informatie via: https://www.futuredomeevents.nl. [l]