Heemschuur de Stee. FOTO EVERT VAN KOOIJ
Heemschuur de Stee. FOTO EVERT VAN KOOIJ Evert van Kooij

Kroonjaar voor Heemschuur de Stee

TETERINGEN - Op 5 september 2019 is het 10 jaar geleden dat de Vlaamse schuur de Stee officieel werd geopend en onderdak kon geven aan de grote collectie erfgoederen die in de loop der jaren aan de Heemkundekring Teterings Erfdeel waren geschonken.

Vanaf dat tijdstip hebben vele bezoekers het museum op de verschillende zondagmiddagen kunnen vinden voor een rondwandeling door de diverse stijlkamers.

In de afgelopen twee jaar is er in de heemschuur wel het een en ander veranderd. Door herinrichting is er een meer ruimtelijke indeling ontstaan waarbij ook oude ambachten een plaats kregen. Onlangs is er door enkele vrijwilligers een sanitaire ruimte en een kleine keuken gebouwd. Kortom, de heemschuur heeft een aangepaste uitstraling gekregen.

De viering van 10 jaar heemschuur vindt plaats op zondag 8 september; Zuringveld 1A, Teteringen en wel van 12.00 tot 17.00 uur met tal van activiteiten en attracties. Tot die tijd bent u natuurlijk van harte welkom op zondag 28 juli van 14.00-16.00 uur en op de tweede en vierde zondag in augustus.

De entree voor het museum is gratis, echter het bestuur stelt een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van het erfgoed zeer op prijs.

Veel informatie over Teterings Erfdeel kunt u vinden op de website www.teteringserfdeel.nl. [l]