Doskonale tijdens het WK in Frankrijk.
Doskonale tijdens het WK in Frankrijk.

Doskonale op IC (WK) in Limoges Frankrijk

BREDA - Van 4 tot 8 augustus nam Doskonale voor de eerste keer binnen het Nederlandse team deel aan het IC in Limoges Frankrijk. De Doskonale dames waren al per auto op vrijdag vertrokken, de rest van de equipe vertrok deels per bus op zaterdag richting Limoges waar zij ondanks zwarte zaterdag om 18.00 uur aankwamen. Deze avond hadden ze nog vrij en was er wat tijd voor wat ontspanning.

Zondag avond was de opening om 18.30 maar de Nederlandse equipe had eerst nog een training van 13.00 tot 16.00 uur in de sporthal in een temperatuur van 36Gr. Tijdens de opening waren alle 1226 deelnemers aanwezig uit 19 verschillende landen de opkomst was grandioos met naam en vlag, wat is dit mooi. Al deze sporters werden gedurende de komende 5 dagen beoordeeld door verschillende jury teams voor de verschillende categorieën in totaal waren er 30 jury leden. Maandagochtend waren de eerste warming-up al om 07.00 uur en de aanvang was om 09.00 uur en dit zo alle dagen. Ook hier wordt gebruik gemaakt van VAR, ieder optreden wordt namelijk gefilmd zodat men terug kan kijken voor de strafpunten ingeval van.

Eindelijk

De verschillende categorieën van de solo’s liepen uiteen van 28 tot 67 deelnemers per categorie. Eindelijk was het dan zover, de 1 baton twirls, Deveny Wiegeraad mocht als 2e aan de bak, Amber Donkers als 6e en Joëlle Willemse als 31e. Shalliënne Provence was als 51e aan de beurt. In de middag waren de voorronden 2-baton, hier mocht Deveny als 4e haar routine laten zien en Bianca vd Vorst als 13e. Begin van de avond mocht het duo Amber en Bianca als 22e hun artistic twirl laten zien.

Laat in de avond werd bekend dat alleen Deveny door was naar de halve finales en deze waren gepland op woensdagochtend dus vroeg op.

Dinsdag

Dinsdagmiddag was het twirl Team C van Doskonale, Amber Bianca, Deveny, Shalliënne, Laura Snepvangers en Vicky Wintermans aan de beurt met de voorrondes. Aan het begin van de avond was het dan zover voor het Brabants selectieteam als Artistic groep, hierin stonden alle dames van Doskonale en Quity Wintermans.

Tevreden

Voor Doskonale haalde alleen Deveny de halve finale, zij werd uiteindelijk 12e.

De Nederlands bondscoach was desondanks enorm tevreden over de progressie van de Doskonale meiden onder leiding van Angela Donkers en hoopte dat zij er volgend jaar in Blanes Spanje ook bij zouden zijn. Al met al was het een geweldige week met super geweldige optredens van Japan en de USA. Doskonale dankt alle sponsors en mensen die hun pennen en aanstekers hebben gekocht om aan dit unieke evenement te kunnen deelnemen.[l]