Concert in Sedlec/Karlovy Vary. FOTO PIETER ZWAANS
Concert in Sedlec/Karlovy Vary. FOTO PIETER ZWAANS Pieter Zwaans

Concert CMD Breda

BAVEL - Zondag 25 augustus vindt het jaarlijkse herhalingsconcert plaats van Consortium Musicum Divertimento Breda. Concertlocatie is de H. Maria Hemelvaartkerk in Bavel. Het concert begint om 15.00 uur, de toegang is vrij.

Die middag is het programma te horen dat het koor en orkest onder de muzikale leiding van Rick Muselaers en Rienk Bakker in de week van 13-20 juli jl. in Tsjechië hebben uitgevoerd. Naast het gezamenlijke repertoire, ‘Blest Pair of Sirens’ van H. Parry en het Gloria uit de Mis in D-majeur van A. Dvorák, voert het koor a capella werken uit van o.a. A. Becker, E. Elgar en L. Janácek. Als instrumentale bijdrage staat Tsjechische muziek op het programma.

Met dit herhalingsconcert sluit CMD Breda de periode van drie jaar af in de regio Karlovy Vary in het noordwesten van Bohemen. Vanaf 2020 wordt Montsoreau in het westelijk Loire-gebied in Frankrijk de nieuwe bestemming, waar muziek maken en vakantie vieren hand in hand zullen gaan. Kijk voor verdere informatie op www.cmdbreda.nl. [l]