Ophef om prijsverhogingen in Rat Verleghstadion

BREDA - De prijzen van bier en frisdrank in het Rat Verleghstadion zijn door horeca-exploitant NHG verhoogd. En dat is bij veel supporters in het verkeerde keelgat geschoten. Supportersvereniging Breda Loco's dreigde met een protestactie. Maar tijdens een vergadering van de clubraad kon er toch een compromis worden gesloten.

Het nieuws van de prijsverhoging van bier en frisdrank in het Rat Verleghstadion kwam bij veel supporters rauw op hun dak. Voor een drankje van 0,25 liter ga je 2,70 euro in plaats van 2,50 euro betalen. Supportersgroep Breda Loco's vond dat de supporters werden uitgemolken. Daarom dreigde de groep met een protestactie: zij wilden de verkooppunten van bier blokkeren tijdens NAC-Helmond Sport. Zo zou de horeca-exploitant NHG de boosheid van de fans in zijn portemonnee voelen.

Er was een lange vergadering van de clubraad voor nodig om de lucht te klaren. Daar lichtte NHG de prijsstijging toe. Die is volgens hen onvermijdelijk vanwege de toename van de kosten die NHG afgelopen jaren voor haar rekening heeft moeten nemen. Wel besloot NHG de fans tegemoet te komen met een compromis. Zo blijven koffie, thee, warme chocomelk en water wél 2,50 per glas. Daarnaast wordt de prijs van een halve liter bier of een halve liter frisdrank niet verhoogd naar 5,40, maar 5,20 euro. De prijsverhoging van 2,50 naar 2,70 voor 0,25 liter frisdrank of bier blijft dus wel in stand. Maar wel met de belofte dat de komende twee jaar de prijs niet meer zal stijgen. Ook gaat NHG een extra financiële bijdrage leveren aan de club.[l]