De Baronie selectie voor het seizoen 2019 - 2020. FOTO MARCEL MOL
De Baronie selectie voor het seizoen 2019 - 2020. FOTO MARCEL MOL Marcel Mol

Baronie opent zondag thuis tegen Meerssen

BREDA - Na weken van training en oefenwedstrijden gaat het komende zondag weer beginnen voor de hoofdklassers. Baronie oefende in de voorbereiding twee keer tegen een tweede divisie ploeg en een maal tegen een derde divisie ploeg. Met niet onverdienstelijk resultaat.

Baronie trainer Jurriaan van Poelje die voor het vierde jaar het vlaggenschip van Baronie leidt zag het grootste gedeelte van zijn selectie de Bredase club trouw blijven. Daarbij kwam er nog aanvulling van vier talent volle spelers van NAC O-19. Het mooie van deze vier spelers is dat zij allemaal op jonge leeftijd door NAC werden weggehaald en nu terug keren op het oude nest. Dit geldt ook voor Quinton Eugenia die van Kozakken Boys terug is gekeerd naar Baronie.

Mooi is verder te vermelden dat de zoon van oud speler Martijn van Galen, Stijn de overstap heeft gemaakt van Groen-Wit naar Baronie.

Baronie opent zondag de competitie thuis tegen het Limburgse SV Meerssen. Een voor Baronie altijd moeilijke tegenstander omdat zij vaak vanuit de counter voetballen.

Komende zondag zijn ook de seizoenkaarten voor het seizoen 2019-2020 te koop aan de kassawagen.

Baronie en Meerssen trappen zondag 1 september om 14.30 uur af voor een nieuw seizoen in de hoofdklasse.

Meiden Baronie winnen OBA Breda Cup

Baronie heeft de OBA Breda Cup gewonnen in het toernooi voor meiden onder 15 jaar. Dit toernooi werd voor de eerste maal gehouden en georganiseerd door DIA. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerend evenement wordt als oefensessie voor de start van de competitie waarbij ook gedacht wordt aan uitbreiding met andere leeftijdscategorieën. De Baronie meiden wonnen al hun wedstrijden en bleven DIA en Beek Vooruit voor.
De topscorersbokaal ging naar het Baronie duo Tess Berende en Wies Schaerlaeckens.[l]