Op de foto van links naar rechts:  Berend Buddingh’ (SKVOB),  Peter van Schijndel en Miranda van Loon (Kalinga), Hanneke van den Boom en Annemarie Onsman (Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda).  FOTO JOEP JANSEN
Op de foto van links naar rechts: Berend Buddingh’ (SKVOB), Peter van Schijndel en Miranda van Loon (Kalinga), Hanneke van den Boom en Annemarie Onsman (Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda). FOTO JOEP JANSEN Joep Jansen

Lerarenstaking pakt gunstig uit voor twee goede doelen

BREDA - Deelname aan de landelijke onderwijsstaking in maart dit jaar van een aantal docenten van de Bredase scholen vallend onder het bestuur van SKVOB, heeft voor 2 organisaties geleid tot schenking van een mooi bedrag. Bestuur en stakers waren namelijk overeengekomen dat de ingehouden salarissen van die dag zouden worden geschonken aan een 2-tal goede doelen.

De beide voorzitters van het Jeugdfonds Cultuur en Sport Breda als ook de bestuursleden van Stichting Kalinga, mochten vorige week op het Mencia de Mendoza Lyceum uit handen van de voorzitter van het College van Bestuur van SKVOB, de heer Berend Buddingh’, een cheque in ontvangst nemen van € 4.250,-.

Hoewel het bestuur van SKVOB en de stakers het over het doel van de staking eens waren, was het bestuur van mening dat een staking niet het juiste middel was. Op grond daarvan is salaris ingehouden bij de docenten die gestaakt hebben. De ingehouden stakingsgelden zijn daarom geschonken aan de 2 goede doelen die zijn aangedragen na een oproep aan alle medewerkers.

Het Jeugdfonds Cultuur en Sport Breda geeft sport- en cultuurkansen aan kinderen en jongeren tussen de 2 en 18 jaar uit gezinnen woonachtig in de gemeente Breda, waar onvoldoende geld is om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. Stichting Kalinga is een non-profit organisatie gerund door vrijwilligers die streeft naar het doorbreken van de vicieuze armoedecirkel waarin kinderen van de vuilnisbelt op de Filippijnen zich bevinden.

https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/breda-sport - http://www.kalinga.nl [l]