De Stee met buitenterrein. FOTO JOS CANJELS
De Stee met buitenterrein. FOTO JOS CANJELS Jos Canjels

Viering 10 jaar
Heemschuur de Stee

TETERINGEN - Op 5 september was het tien jaar geleden dat de Vlaamse schuur de Stee officieel werd geopend en kon de Vereniging Teterings Erfdeel haar erfgoederen een mooie uitstalling geven. De viering van dit heuglijke feit vindt plaats op zondag 8 september van 12.00-17.00 uur. Op deze dag zijn er voor groot en klein zowel binnen als buiten de heemschuur leuke attracties en vinden verschillende activiteiten plaats.

Zo kunt u luisteren naar enkele optredens van het bekende (dames) Koor van Toen uit Teteringen dat Nederlandse, Engelse en Duitse populaire liedjes ten gehore zal brengen.

Er is een continue schermvertoning van foto’s uit het rijke archief van de vereniging die zeer de moeite waard zijn om te bekijken.

Ook op het buiten terrein zijn tal van activiteiten met o.a. door de vereniging Bredania tentoongestelde kleindieren (oud Hollandse kippenrassen als Barnevelder , Drentse Hoender) en konijnen als mede een pony met veulen.

Ook is inmiddels de geheel gerestaureerde oude hoefstal van onze smid Jansen op het buitenterrein in gebruik genomen, een mooi stukje ambacht uit het verleden.

Tussendoor zal de bekende Teteringse Troubadour Gerry Joosen, zich bewegend tussen de mensen door, zijn bekende Hollandse liedjes vertolken (meezingen verplicht!).

Koffie en thee met een versnapering worden u gratis aangeboden. Daarnaast zijn er diverse frisdranken verkrijgbaar en kunt u genieten van diverse hapjes.

Het bestuur nodigt u allen uit om deze middag mee te vieren. U bent meer dan welkom.

De heemschuur is gelegen aan het Zuringveld 1a in Teteringen. [l]