Foto van de Skatebaan.
Foto van de Skatebaan.

Tentoonstelling kinderfoto's Van huis naar school

BREDA - Op vakantie nemen we er vaak uitvoerig de tijd voor. Kijken naar de prachtige omgeving waar we in verkeren. We staan dan stil en verwonderen ons om gebouwen, natuur en mensen. Toch is er in onze eigen omgeving ook veel moois te zien. En dan bedoel ik in dit geval niet de Martinus- of Johanneskerk, de molen of de Bieloop, maar gewoon de alledaagse dingen om ons heen. Door wat langer stil te staan bij de ‘kleine wereld om ons heen’, zien we vaak de mooiste dingen.

In de laatste weken van het schooljaar hebben de groepen 7 van basisschool Sinte Maerte en Eerste Rith deelgenomen aan een fotografieproject. De kinderen werden uitgedaagd om foto’s te maken van hun omgeving. De fotosessie werd vooraf gegaan door een workshop waarbij werd gesproken over Vincent van Gogh. “Wat zou Vincent het geweldig hebben gevonden als hij wist dat er nu een geel huis was waarin kunstenaars samen kwamen. En wat had Vincent het misschien ook wel fantastisch gevonden als hij met zijn mobiel zonnebloemen, cipressen of een sterrenhemel had kunnen fotograferen. Wat een fascinatie had hem dat geschonken als die kleuren een beeld vormden zonder dat hij maar één likje verf hoefde te gebruiken", aldus Ben Verschuren.

Tentoonstelling
Vervolgens zijn de kinderen zelf aan de slag gegaan en hebben ze foto’s gemaakt van hun eigen omgeving. Alledaagse beelden op een niet alledaagse manier in beeld gebracht. De foto’s van de kinderen zijn door de mensen van Het Gele Huis verwerkt in een verrassende fototentoonstelling “Onderweg van huis naar school”.
De tentoonstelling is te bewonderen op zaterdag 7, 14 en 29 september van 10-18 uur in Het Gele Huis, Haagsemarkt 35 (hoek Dreef) Princenhage.
Natuurlijk hopen de jonge fotografen dat u hun werk komt bewonderen! [l]