Afbeelding
Foto:

Poolse School is weer
begonnen

BREDA - De scholen zijn weer begonnen. Ook de Poolse School Breda heeft afgelopen zaterdag de deuren opengesteld voor de kinderen van Poolse afkomst en andere bezoekers. Om de twee weken op zaterdagmiddag zijn de kinderen die Pools willen leren in de leeftijd vanaf 3 jaar van harte welkom in SCC 't Kraaienest.

Het doel van de Poolse School is lesgeven in de Poolse taal en het onderhouden van de Poolse tradities en cultuur. Lessen worden op een speelse manier gegeven en zijn goed te volgen voor zowel kinderen die goed Pools spreken als kinderen die in Nederland zijn geboren en Pools als tweede taal gebruiken. Keus om de kinderen tweetalig op te voeden en hun eerste taal te onderhouden bevoordeeld en helpt bij leren van de tweede taal.

Naast de reguliere lessen zijn ook een aantal leuke activiteiten gepland waar u van harte welkom bent. Dit jaar gaat we ook uitgebreid stilstaan bij 75 jaaar bevrijding van de stad Breda door General Maczek pantser divisie. Daarover informeren we via onze website en Sociaal Mediakanalen.

Poolse School Breda bestaat dit jaar 22 jaar en wordt geleid door een aantal vrijwilligers, die samen het bestuur vormen. Nieuwe taalvrijwilligers zijn bij ons ook van harte welkom. Lessen zijn 2 keer in de maand op zaterdag. In alle groepen hebben we nog plaats voor nieuwe leerlingen. Volgende les is op 7 september. Meer info via polskaszkolabreda.webs.com of psroosendaal@gmail.com of via tel. 06-39195302. [l]