Qui Vive 2019 in Bourgueil
Qui Vive 2019 in Bourgueil Johannes de Bie

QUI VIVE komt weer voor zijn jaarlijkse concert naar Effen

EFFEN - Liefhebbers van klassieke muziek in Breda en omgeving zijn inmiddels bekend met de concerten van Qui Vive, de groep koorzangers en orkestmusici die één keer per jaar richting Breda komt. Het is zeer de moeite waard om zondag 8 september naar Effen te komen voor het concert dat Qui Vive daar zal verzorgen. Het gevarieerde programma is samengesteld rondom het thema ‘Prière’ (gebed).

Traditioneel vormt het concert in Breda de afsluiting van de zomertournee die Qui Vive elk jaar maakt in Frankrijk. In het in de Loirestreek gelegen Chinon werden dit jaar drie succesvolle uitvoeringen gegeven van het programma ‘Prière’. Het is eveneens traditie dat het programma bestaat uit een mooi uitgebalanceerde verzameling van oude muziek (o.a. delen uit Henry Purcells The Fairy Queen, en werk van Jan Pietersz Sweelinck) en enkele modern-klassieke werken van minder bekende componisten zoals The Fruit of Silence van de Letse componist Peteris Vasks. Daarnaast staan a capella koorwerken van Ton de Leeuw en Pierre Villette op het programma.

Bijzonder vermeldenswaard is dat violiste en concertmeester Emmy Storms enkele weken geleden werd onderscheiden met de prestigieuze Grachtenfestivalprijs voor jonge, talentvolle musici. Haar indrukwekkende solospel in ‘Prayer’ van Ernest Bloch vormt een hoogtepunt in het programma. Muziekgezelschap Qui Vive (www.quivive.org) bestaat uit professionals en amateurs die elkaar vinden in hun passie voor muziek. Het geheel staat onder leiding van Ad van Unen, koordirigent in Breda en muziekvakdocent aan het Stanislascollege in Delft. Hij wordt geassisteerd door Joost van Velzen (leiding koor) en Jurriaan Klapwijk (orkestleiding).

Het concert in de H. Moeder Gods kerk in Effen, bij Breda, Effenseweg 3, begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. [l]