Afbeelding

Stichting Prisma noodgedwongen uit pand

BREDA - Sociaal cultureel centrum Prisma in Breda krijgt geen nieuw huurcontract voor het pand aan de Speelhuislaan 151. De stichting heeft per e-mail van de gemeente te horen gekregen dat de huurovereenkomst niet wordt verlengd.

"Op dit moment hebben wij nog geen officiƫle reden gekregen waarom de huurovereenkomst niet wordt verlengd." Kilic denkt wel hardop na wat een reden zou kunnen zijn.

Onbehoorlijk bestuur

"Misschien wil de gemeente het pand slopen. Mocht dit het geval zijn dat hopen we dat de gemeente ons de tijd wil geven om een nieuw pand te kunnen zoeken." Er zouden ook nog andere redenen kunnen zijn. "Het zou ook nog kunnen dat de gemeente het bestemmingsplan van het pand wil wijzigen." Mocht dit het geval zijn, dan wordt de weg naar de rechter niet uitgesloten. "Dan vinden wij dat onbehoorlijk bestuur."

De stichting zit al vijf jaar gevestigd in de wijk Belcrum en probeert de kloof tussen bevolkingsgroepen te verkleinen. "Bij ons zijn ruim vijftig gezinnen actief, dat zijn ongeveer 150 tot 200 personen. En dan tel ik nog niet eens de mensen die bij ons cursussen of andere activiteiten volgen mee."

Oplossing

De stichting wacht nog op een officiƫle verklaring van de gemeente. "Wij hopen dat we samen tot een passende oplossing kunnen komen. Onze voorkeur is in ieder geval om in de wijk te blijven.[l]