Start van de Raboloop groep 1 t/m 4. FOTO KEVIN BOS
Start van de Raboloop groep 1 t/m 4. FOTO KEVIN BOS Kevin Bos

Snikhete Dorpsloop Teteringen

TETERINGEN - De jaarlijkse Teteringse stratenloop (5, 10 kilometer en Raboloop) vond deze keer voor de 30e maal plaats op zondag 25 augustus. Sinds 1990 is dit initiatief van Henk Joosen, erevoorzitter en wedstrijdleider, niet meer weg te denken uit ons dorp. Henk wordt bijgestaan door een ervaren bestuur, waarvan sommige personen zoals Eric van Hooijdonk (voorzitter) en Hans Geerts (secretaris) al vanaf oprichting van de Stichting Dorpsloop Teteringen in 1996, de jaarlijkse hardloopwedstrijden mede mogelijk maken.

De Dorpsloop werd, net als vorig jaar, voorafgegaan door een opnieuw succesvolle wielerronde. Deze wielerronde voor 50+ en 50- vond voor een deel plaats op het parcours van de Dorpsloop. Ook tijdens de Dorpsloop vond op het Willem-Alexanderplein de Zomerfeesten Teteringen plaats, waardoor het extra gezellig druk was in het dorp.

Het aantal inschrijvingen lag dit jaar op 197, een stuk inschrijvingen minder dan vorig jaar, dit was vooral te wijten aan het zeer warme weer (31 graden). Rob Musters uit Breda pakte de winst bij de 5 kilometer met een tijd van 16.32. Bij de dames was Floor Doornwaard uit Heerde de winnares (18.38). De beste Teteringenaar bij de heren was Syb de Jong, de beste dame was (wederom) Kim Giesbergen. Jeroen van Damme uit Roosendaal was de winnaar bij de 10 kilometer in een tijd van 33.05. De snelste dame was Kathy Joosen uit Breda in een tijd van 52.52. De beste Teteringse heer was Arnaud Huisman, beste Teteringse dame Laura Peragon Jimenez.

De volledige uitslag van de volwassenen is te bekijken via de homepage van de Dorpsloop (zie link: www.dorpsloop.nl).

Na de eerste schoolweek van het nieuwe schooljaar was het weer tijd voor de 25e Raboloop (jeugdloop). Op deze jubileumloop kwamen, ondanks het erg warme weer, toch nog zo’n 130 lopertjes opdraven. Veelal vergezeld van ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s enzovoorts. Zo werd het wederom gezellig aan het parkoers en rondom de jurywagen bij de Dorpherberg. Ook nu weer was de Raboloop het leukste en gezelligste onderdeel van de Dorpsloop.

Om 16.30 uur stonden de allerkleinsten van groep 1 tot en met groep 4 aan de start voor hun 800 meter. Nadat de startbel door Brigitte Meeuwsen van de Rabobank was geluid, renden de kleintjes weg, vaak aan de hand van een of beide ouders. Als echte wedstrijdatleten streden de kinderen om een plaats op het erepodium. Een half uur later waren de groepen 5 tot en met 8 aan de beurt. Ook zij stonden al een tijdje ongeduldig te wachten op het verlossende ‘startschot’. Ook deze kinderen vochten zich een weg naar het podium. Nadat de kinderen hun ronden hadden afgelegd, plukten de “vangers” de winnaars uit de strijd zodat ze op het podium door Brigitte gehuldigd konden worden. Deelnemers en helpers, bijzonder bedankt voor jullie inzet. Wij zien jullie graag allemaal terug bij de 26e editie van de Raboloop op de laatste zondag van augustus 2020.

Het bestuur van Stichting Dorpsloop Teteringen (Eric, Hans, Maikel, Henk, Hans, Kevin en Yvonne) bedankt ook dit jaar weer iedereen die bijgedragen heeft aan het geslaagde verloop van de 30e Dorpsloop en 25e Raboloop. Denk daarbij aan de vele sponsors uit Teteringen en daarbuiten en aan de vele vrijwilligers die elk jaar weer meehelpen. [l]