Zaterdagmiddag petanque. FOTO VA-TOUT
Zaterdagmiddag petanque. FOTO VA-TOUT Va-Tout

Kennismaken met jeu de boulesvereniging Va-Tout

BREDA - Op zaterdag 7 september is er bij jeu de boulesvereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 in Breda gelegenheid om kennis te maken. Wie jeu de boules leuk vindt of dit voor het eerst eens wil proberen, is zaterdagmiddag van twee tot vier uur van harte welkom.

Ervaar hoe het is om met die metalen ballen te gooien, hoe de basisregels zijn en wat het verschil is tussen petanque en jeu de boules. Speciale kleding is niet nodig. Draag kleding die niet hindert bij het gooien en makkelijke schoenen. Wij zorgen voor speelmateriaal en begeleiding.

Va-Tout is de grootste jeu de boulesvereniging in Breda e.o. Een actieve vereniging voor iedereen die de petanquesport een warm hart toedraagt. De gemoedelijke sfeer is kenmerkend. Behalve zesendertig buitenbanen, omgeven door veel groen, heeft Va-Tout ook een riante binnenaccommodatie met twintig banen en een gezellig clubhuis. Meer informatie op de website: www.va-tout.nl.

Nader kennismaken
Smaakt de eerste kennismaking naar meer, dan kun je vrijblijvend gebruikmaken van de kennismakingskaart. Deze kaart is gratis en één maand geldig. Je mag vijf keer spelen. Een vaste begeleider maakt je een beetje wegwijs. Je hoeft pas na de laatste keer te beslissen of je lid wilt worden. Heb je zelf geen boules dan mag je die tijdelijk op de club lenen.

Open dinsdagmiddagmêlée
De thermometer gaf 32 graden Celsius aan. De een vindt dat heerlijk, de ander kan er niet tegen. Toch waren er 28 liefhebbers voor de open mêlée op dinsdagmiddag 27 augustus. Winnaar werd Marian van Campen met 3 gewonnen partijen en een saldo van 31. Flip Heeren won eveneens 3 partijen, maar met een saldo van 26. Goed voor de tweede plaats. Frans Lievens scoorde 3 +23 en moest zich tevreden stellen met de derde plaats. Theo Magielse, Piet van Wanrooij en Joke de Wit wonnen eveneens alle partijen, maar zij kwamen net wat saldopunten tekort om in de prijzen te vallen.
De eerstvolgende open dinsdagmiddagmêlée is op 10 september a.s. Inschrijven vanaf 13.00 uur. Aanvang 13.30 uur. [l]