Lezing Christelijke Mystiek in Woord en Beeld

BREDA - Mystiek is de kunst van het omgaan met het mysterie van God, het goddelijke. Mystiek heeft in het christendom tot op de dag van vandaag een belangrijke rol gespeeld. Deze invloed is weergegeven in teksten, maar ook in beeldende kunst. Daarbij moeten we denken aan schilderijen, beeldhouwwerk, architectuur, muziek en meer.

Kick Bras heeft hierover een boek gepubliceerd met de titel: “Oog in oog” Christelijke mystiek in woord en beeld. Hij bespreekt in dit boek de mystieke ervaring, mystieke beelden van God, Christus en de mens, de mystieke weg en de doorwerking van mystiek in maatschappelijke betrokkenheid.
Op 19 september houdt Kick hierover een inspirerende lezing in Jefta kantoor, Voorerf 23, Breda. Aan de hand van de projecties en toelichting krijg je een goed inzicht in de religieuze en culturele betekenis van de christelijke mystiek. Niet alleen als cultureel erfgoed, maar ook als inspiratie voor deze tijd.
Kick Bras (www.kickbras.nl) is emeritus predikant van de Protestantse Kerk en als onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen, het weten-schappelijk instituut voor de bestudering van spiritualiteit.
Programma: 19.45 inloop met koffie en thee; 20.00 aanvang programma; 22.00 sluiting.
Graag aanmelden via mailtje naar kantoor@jefta.org. [l]