Smans Classic voor goede doelen

BREDA - Zaterdag 21 september is het zover de zevende editie van de Smans Classic. Een prachtige tourtocht rondom Breda van 50 of 100 km om geld in te zamelen voor het goede doel. Iedereen is welkom, zowel de getrainde, beginnende en luie wielrenner, als de sportieve fietser op de elektrische fiets, toerfiets, omafiets of tandem.

Trouwe vrijwilligers en sponsoren zorgen ervoor dat het inschrijfgeld 100% ten goede komt aan 2 goede doelen. Dit jaar is dat Mountain Child Care en Stichting SAGA Humane Society.
Met Mountain Child Care begeleidt de Bredase Hedda Steenhauer Nepalese jongeren met een coachingstraject naar een passende opleiding of baan.
Het 2e goede doel is Stichting SAGA Humane Society, een honden- en kattenasiel in Belize (land in Centraal Amerika). Irene Smans is hier vrijwilligster geweest. Ze heeft daar met eigen ogen gezien dat elke euro nodig is om straathonden en verwaarloosde honden een beter leven te geven.
Op zaterdag 21 september staat de koffie met gebak vanaf 9.30 uur bij Studio Dependance aan de Vismarktstraat klaar. Om 10.00 uur klinkt het startschot. Halverwege de route is een rustpunt met eierkoeken, krentenbollen, bananen, appels en sportdrank om op kracht te komen.
Bij de finish word je met open armen onthaald en word je gemasseerd door 2 fysiotherapeuten van Monne Zorg & Beweging. Om verder bij te komen is er een gezellige borrel. Je fiets kun je toevertrouwen aan de bewaakte fietsenstalling een paar meter verderop. De dag wordt afgesloten met de fameuze loterij waarbij prachtige prijzen zijn te winnen.

Inschrijven
Inschrijven kan via www.smansclassic.nl. Op de website en op de Smans Classic Facebook pagina staat alle info. Sponsoren zijn altijd welkom! Neem dan contact op met info@smansclassic.nl. [l]