Kids area op Stripfestival Breda

BREDA - Volgende week is het zover, dan wordt in het Chassé Theater het jaarlijkse Stripfestival Breda gehouden. Ieder jaar weten de organisatie en de vele standhouders de bezoekers te verrassen met een verrassend en druk programma, en dat is deze editie niet anders. We zetten de hoogtepunten voor je op een rij.

Stripfestival Breda is een echt familie evenement en daarom zijn alle kinderactiviteiten bijeengebracht in een speciale kids area op de eerste verdieping. Hier vind je de schminkstand, knutselhoek, filmzaal, arcade spellen en op zaterdag het NK Striptekenen voor de jeugd. Hier kan ook het deelnameformulier van de speurtocht worden ingeleverd en Geronimo Stilton heet je persoonlijk welkom in de stand van De Wakkere Muis.
Elke dag worden er maar liefst drie grote films in de bioscoopzaal vertoond. Deze keer zijn dat Hoe tem je een draak 3, Wonder Park en Missing Link. De films zijn voor alle leeftijden en gratis toegankelijk. Voor de inhoud en speeltijden ga je naar de website van het festival.

NK striptekenen
Het is een terugkerend hoogtepunt waar we bijzonder trots op zijn: de finale van het NK Striptekenen voor de jeugd. De jeugdige finalisten die uit heel het land naar Breda komen mogen het op 14 september tegen elkaar opnemen in een battle die duurt van 11.00 tot 13.00 uur. De deskundige jury, onder voorzitterschap van Stripmaker des Vaderlands Margreet de Heer, zal voor een moeilijke taak komen te staan, maar aan het eind van de dag zullen de namen van de nieuwe winnaars van het NK bekend zijn.
Tientallen standhouders staan door het hele Chassé theater opgesteld. Je kijkt je ogen uit, binnen in de zalen maar ook op de buitenmarkt voor het theatergebouw.
De mascottes voor de editie 2019 zijn de volledige cast van Dating for Geeks. De doldwaze strip die het onderwerp dating in al haar fasetten bekijkt. Je komt ze overal tegen en maken er een vrolijke bende van.

Info
Stripfestival Breda wordt gehouden op 14 en 15 september in het Chassé Theater in Breda en is beide dagen geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor het complete programma, gasten van het festival, tekenaars en het laatste nieuws verwijzen we je naar de site www.stripfestivalbreda.nl [l]