Groen buitengebied.
Groen buitengebied.

IVN-natuurwandeling door bos en polder

TETERINGEN - Zondag 15 september maken de natuurgidsen van IVN Mark & Donge een lange landschapswandeling door bos en polder.

Zo’n 20 km lang is deze wandeling. We stappen stevig door, maar er is zeker ruimte om hier en daar stil te staan en uitleg te geven over natuurverschijnselen die we tegenkomen. De nadruk ligt op genieten van natuur en landschap, van geuren en kleuren en van planten en dieren die op ons pad komen.

Lage Vucht
Vanuit Teteringen gaan we op weg en op onze tocht trekken we door de beslotenheid van het bos van de Vrachelse Heide en beleven vervolgens de openheid van de historische polder Lage Vucht. De retentiebekkens van de Waterakkers in Teteringen vangen het regenwater uit de stad op en zuiveren het voor het de Vuchtpolder in geleid wordt. Zo gaan in deze polder waterhuishouding en natuurherstel hand in hand.

Neem voldoende eten en drinken mee en let op het weerbericht: regenkleding en waterdichte schoenen zijn vaak nodig. Denk aan uw verrekijker.

Vertrekplaats
Vertrek 10.00 uur, vanaf de Sint Willibrorduskerk, Hoolstraat 13, 4847 AA Teteringen.
De wandeling duurt ongeveer 6 uur en is vrij toegankelijk. Een plattegrondje met het vertrekpunt én meer informatie kunt u vinden op www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten [l]