Steenuiltje. FOTO ADRI DE GROOT
Steenuiltje. FOTO ADRI DE GROOT Adri de Groot

Vogels herkennen bij Vogelwerkgroep

BREDA - Wil je weten welke vogel je ziet of hoort? Bij jou in de tuin of buiten in de natuur? Kom dan naar onze cursus Vogels Herkennen. Na 5 theorie-avonden gevolgd door 5 veldexcursies beheers je de basiskennis van het Vogelen.

We starten op donderdag 19 september. De eerste avond behandelt de uitleg over de juiste uitrusting en hoe vogels te determineren. Na stadsvogels, volgen de bosvogels en de vogeltrek. Vogels in het vrije veld? Waar en wanneer zien wij ze? Ook watervogels en de vogelrevalidatie komen aan bod. De laatste les gaat over roofvogels, uilen en kraaiachtigen.
De theorielessen zijn in Gemeenschapshuis "De Wegwijzer", Steendorpstraat 2, 4826 EP Breda. Voor de excursies bezoeken we vogelrijke natuurgebieden in de omgeving van Breda.
De theorielessen zijn op donderdagavond van 19.45 tot 22.15 uur. De 5 excursies zijn op zaterdag- of zondagochtend daaropvolgend van 9.00 tot 12.30 uur.
Inbegrepen: een cursusboek met o.a. de 50 te behandelen soorten, notitieboekje en een determinatiechecklist. In de cursus gebruiken we de "Nieuwe Zakgids Vogels" van Peter Hayman. Heb je deze gids nog niet dan kun je deze bij de aanmelding voor de cursus meebestellen.

Info
Meer informatie over de cursus Vogels Herkennen. Kijk op de website www.westbrabantsevwg.nl. Ga via Activiteiten naar Cursussen/ workshops. Of stel uw vraag in een email aan cursussen@westbrabantsevwg.nl. [l]