Stortvloed, de vorige editie. FOTO FRANK BOUWKAMP
Stortvloed, de vorige editie. FOTO FRANK BOUWKAMP Frank Bouwkamp

Stortvloed ontpopt zich tot hét woordkunstpodium van Breda

BREDA - Stortvloed is een laagdrempelige avond voor iedereen die houdt van de combinatie humor, poëzie, storytelling en woordkunsten van zeven artiesten op 13 september.

Spoken word, poëzie, storytelling en comedy; deze inspirerende vormen van woordkunst vind je vooral in de grote steden. In Breda begint deze scene nu ook voet aan de grond te krijgen, met initiatieven als de Groene Fee én Stortvloed. De jonge woordkunstenaars van Stortvloed organiseren een tweemaandelijks podium: met een line up van zeven jonge artiesten maken zij de avonden telkens weer grappig, ontroerend, intiem en huiselijk gezellig.

Leve de woordkunsten
“Dankzij het succes van drie edities volle line-up en volle zalen, kunnen we Stortvloed nu structureel voortzetten - dat is mede aan jullie te danken én aan Vrienden Podiumkunsten Breda!”

Zo klinken de woorden van initiatiefnemer Pim Steinmann, kunstenaar & performer. Samen met Jolissa Vet en Lizzy Vliegenthart zette hij Stortvloed op, ontving een bijdrage uit het fonds van de Vrienden van Podiumkunsten Breda en steun van Electron. Nu wil hij door: “Er is zoveel talent om te tonen en het publiek smult van de korte performances. Ik zie hoe kunstvormen in elkaar overvloeien en hoe het contact tussen kunstenaar en publiek steeds groter wordt. En in MotMot gallery is er altijd de warmte en intimiteit die we zoeken, ook als de zaal vol zit. Aandachtige stilte wordt afgewisseld met enthousiaste interactie zodra de performer dat aanmoedigt. “Er is geen schroom; het voelt alsof we allemaal in dezelfde huiskamer zitten en elkaar kennen. Als het stil moet zijn, is het stil. Als er gelachen wordt, kruisen de blikken elkaar begrijpend.”


Programma
Vrijdag 13 september, locatie: MotMot gallery, Breda, 20.00 - aanvang (19.30 - inloop); 21.00 pauze; 22.00 nazit.
Tickets & meer info: via Electronbreda.com. er zijn er slechts 100 beschikbaar.
Line-up: Lieke Bakker (performance kunst); Elianne van Elderen (poëzie/korte verhalen); James Johnson (comedy); Jesse Laport (poëzie/spoken word); Pim Pomsy (spoken word); Jesse Vos (poëzie); Vanavond Nog (muziek). [l]