Terda A2 verslaat Juliana A1

BREDA - In een uiterst spannende wedstrijd wisten de A2 junioren de gasten uit Oud Gastel met 13-12 te verslaan. Van de andere ploegen wist alleen Terda 1 de punten in Breda te houden.

Het vernieuwde C1 team van Terda beet in de eerste wedstrijd het spits af tegen het al zeer ingespeelde C1 van Good Luck. De rust werd met 1-8 bereikt. Na rust ging het een stuk beter, de korf werd vaker gevonden en verdedigend stond men wat scherper. Eindstand 5-13. Bij de A2 wisten met name de dames de korf goed te vinden. Elianne en Daphne waren samen al goed voor 8 goals! Maar ook tegenstander Juliana was goed op schot. Na de pauze dreigde Juliana even met de winst weg te lopen, maar na de 7-9 werd het toch nog 12-12 en in de laatste minuut viel zelfs nog de 13-12. Een hele mooie zege, ook voor de nieuwe coaches Linda en Pascal.
Ook voor de A1 stond de eerste competitie wedstrijd op het programma. Een wedstrijd waarin (te) veel gemist werd. Met een kleine achterstand ging Terda de rust in. In de tweede helft wist Terda het nog spannend te maken door op 1 punt te naderen, maar gingen ze toch onderuit in de laatste fase van de wedstrijd. Eindstand 5-8.

De senioren van Terda 2 speelden een onderhoudende pot tegen Juliana 4. Ook hier nam de tegenstander na rust het initiatief, maar nu werd de eindsprint net te laat ingezet, 10-12 eindstand. Terda 1 wist wel heel eenvoudig te winnen van DSO uit Klundert. Met slechts 11-6 werd wel te weinig gescoord, al was het genoeg voor de 2 punten.

De komende twee weekenden zijn er uitwedstrijden voor alle teams.

Zaterdag 30 september is er weer een Terda Super Saturday met alle ploegen op het eigen veld aan de Wisselaar.

Er is dan ook een open dag voor iedereen die kennis wil maken met de korfbalsport. Wil je nu al meer weten, kijk dan op www.kc-terda.com of mail naar info@kc-terda.com[l]