De grote finale bij de tweede Taptoe Breda
De grote finale bij de tweede Taptoe Breda Angelique Zijlmans-Gabelen.

Taptoe Breda van een zeer hoog niveau op sportpark de Blauwe Kei

BREDA - Zaterdag 7 september organiseerde het Bredase showcorps Concento voor de tweede maal Taptoe Breda op sportpark de Blauwe Kei. Het werd een Taptoe met een zeer hoog muzikaal maar ook show gehalte.

Een volle tribune genoot dan ook deze avond van wat de zes Nederlandse en een Duits korps op de de groene mat van de Blauwe kei ten gehore brachten. Een cultuur evenement wat de stad Breda moet koesteren nu men de Nationale taptoe al jaren kwijt is.

Toppers waren er deze avond meer dan voldoende op de Blauwe Kei: Jubal uit Dordrecht niet voor niets Europees kampioen, Het trompeter-showkorps Leinegarde uit Duitsland die na een bus reis van 5 uur lieten zien en horen wat zij aan show en muzikaliteit zij in huis hebben. Maar ook de optredens van Tamarco uit Leiderdorp, Wilhelmina uit Sleeuwijk en VIOS uit Mijdrecht konden rekenen op veel bijval en applaus tijdens hun show.

Muzikale reis
Maar natuurlijk ons eigen Concento uit Breda bracht men hun nieuwe show Power Women de handen op elkaar. Een muzikale reis door de jaren 60 tot nu met allemaal hits van power vrouwen. Zoals: Aretha Franklin, Gloria Gaynor, Cindy Lauper. De grote finale kende met Breda City pipes and drums met het nummer Highland Cathedraal weer een kippenvel moment. Na het Wilhelmus en een daverend en ovationeel staand applaus liet Breda weten deze avond zeer gewaardeerd te hebben. Voor Concento te hopen dat het gemeentebestuur over twee jaar de subsidie weer gewoon laat toekomen aan dit korps uit Breda dat de Taptoe in Breda een nieuw vaste plaats wil geven om de twee jaar. De lat bij deze tweede Taptoe Breda is door Concento wel erg hoog gelegd richting 2021. [l]