Informatieve bijeenkomsten 'Dementie' in Prinsenbeek

PRINSENBEEK - Het Dorpsplatform Prinsenbeek, Domein Zorg houdt twee bijeenkomsten op 24 en 2 september over dementie. Het doel van deze bijeenkomsten is om inwoners van Prinsenbeek die zich betrokken voelen bij het onderwerp “Dementie” te informeren over Herkennen van dementie (is het vergeetachtigheid of dementie), Omgaan met dementie (diagnose is gesteld en wat nu…) en Zorg regelen (mantelzorg en regelen van zorg).

Tijdens de bijeenkomst wordt eerst een video bekeken waarin deskundigen het thema ‘dag en nacht met dementie” bespreken.

De bijeenkomst is gericht op mantelzorgers van mensen met dementie en anderen geïnteresseerden. Tijdens de bijeenkomsten worden uitleg en praktische tips gegeven over welke aanpassingen in en om huis de persoon met dementie kunnen helpen. Ook wordt er uitgelegd waarom deze aanpassingen een positief effect kunnen hebben. Na het bekijken van de video bestaat er de mogelijkheid vragen te stellen aan een inhoudsdeskundige.

VR bril
Voorafgaand of na afloop van de bijeenkomst is er voor belangstellenden ook de gelegenheid om door middel van een Virtual Reality (VR) bril te ervaren hoe iemand met dementie alles beleeft. We hopen hierdoor meer bewustwording en begrip voor mensen met dementie te creëren. Lezen of horen over dementie heeft al impact. Maar daadwerkelijk ervaren hoe het is, vergroot pas echt het begrip. Er zijn maar een beperkt aantal brillen beschikbaar. Bij meer belangstelling dan beschikbaar moeten wij helaas naar een alternatieve oplossing verwijzen.

Bijeenkomsten
De bijeenkomsten worden gehouden in Woonzorgcentrum Thebe Hagedonk (ingang via de Markt) op dinsdag 24 en donderdag 26 september.

Iedereen die interesse heeft in dit onderwerp of als mantelzorger hierbij betrokken is, is van harte welkom. Wel wil de organisatie graag weten wat de achtergrond is voor de aanmelding zodat we hiermee nog meer tijdens de bijeenkomsten rekening kunnen houden.

Aanmelden
Inschrijven kan door invulling van een opgave formulier of de gevraagde gegevens uiterlijk 20 september te mailen naar anton.hoeven@gmail.com.

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

De inschrijvingsformulieren zijn beschikbaar bij de lokale organisaties: De Zonnebloem afdeling Prinsenbeek, de drie thuiszorgorganisaties Thebe, Careyn en Buurtzorg, Parochie OLV ten Hemelopneming, Het Kruispunt en de KBO.

Indien u niet bekend bent bij deze organisaties kunt u zichzelf opgeven door een mail te sturen naar anton.hoeven@gmail.com, die u dan een aanmeldingsformulier zal mailen. Ook voor vragen kunt u Anton Hoeven bellen, tel. 076-5413275. [l]