Fran Hüsstege en Marjolein de Boer op het Begijnhof.
Fran Hüsstege en Marjolein de Boer op het Begijnhof.

Laatste kruidenwandeling van 2019 in Begijnhof

BREDA - Op zondagmorgen 29 september verzorgen natuurwerkers Fran Hüsstege en Marjolein de Boer kruidenwandelingen in het Begijnhof van Breda. Dit is alweer de laatste kruidenwandeling van 2019.

Iedereen met interesse in de kruidentuin van het Begijnhof en open staand voor de kracht van de natuur, is van harte welkom. Fran en Marjolein leggen tijdens de wandeling de verbinding tussen menselijk welzijn en de kracht van de aarde. Deze kruidenwandeling over het Begijnhof zal vooral gaan over oogst. We gaan de herfst in en we gaan oogsten, bewaren, drogen en laten rusten totdat de lente komt.

Ook de Begijnen maakten vroeger dagelijks gebruik van hun tuin om te koken en om mensen te ondersteunen bij ziekteprocessen en ongemakken. Fran Hüsstege: “De kruidentuin was een belangrijke bron van gezondheid om te koken en om mensen te helpen in hun ziekenzorg. Geneeskracht kwam rechtstreeks van moeder aarde.” Marjolein de Boer: “Er zijn veel manieren om kruiden toe te passen in het dagelijks leven” Tijdens de kruidenwandeling ontdek je welke rol kruidenplanten kunnen spelen in het dagelijks leven.

Kruidenwandeling van 11.00 tot 12.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer info www.frannatuurlijk.nl [l]