Breda Expo in Vianden

BREDA - Op zaterdag 21 en zondag 22 september gaat alweer de 4e editie van de BREDA EXPO van Ambacht tot Hobby plaatsvinden. Opnieuw zullen de zalen van Gemeenschapshuis / Zaal Vianden in het Ginneken hiervoor worden ingericht en natuurlijk zal ook het prachtige terras beschikbaar zijn voor alle bezoekers. In de afgelopen jaren heeft de Breda Expo zijn nut bewezen als bron van inspiratie voor zowel jongeren als ouderen.

Deze 4e editie wordt weer georganiseerd door Gilde de Baronie in samenwerking met Zaal Vianden. Gelet op de aantallen bezoekers, die de deuren van Vianden passeerden bij de vorige edities, is zonder meer bewezen te voorzien in een behoefte. Het blijft altijd interessant om nader kennis te maken met allerlei oude ambachten en in het verlengde hiervan is de stap naar een leuke hobby veelal dan niet meer zo groot. Het biedt alle gelegenheid om nieuwe inspiratie op te doen, waarmee men in de komende herfst- en wintermaanden aan de slag kan gaan. Er zal ook nu weer een grote verscheidenheid van bezigheden en activiteiten te zien zijn, zoals houtsnijden, edelsmederij, stoelenmatten, glas in lood, kantklossen, spinnen, maar ook keramiek, sieraden, meccano, schilderen, plexiglas decoraties, figuurzagen enz., eigenlijk teveel om allemaal op te noemen. Tevens zullen oude gereedschappen getoond worden. Ook is er een cartoonist/striptekenaar aanwezig.

Workshops

Tijdens deze expo zal er ook alle gelegenheid zijn zelf mee te doen, zodat eenieder nader kan kennismaken met een bepaalde aktiviteit. Dat is met name ook de opzet van deze expo, nl. zelf ook aan de slag gaan. De aanwezige standhouders zullen graag hun kennis en liefde voor ambacht en hobby willen delen met de bezoekers. Ook de kinderen worden hierbij niet vergeten, die zullen lekker mee kunnen knutselen op de vele tafels, die beschikbaar zijn.

Extra activiteit: fietsen en wandelen

Gilde de Baronie is met name ook bekend door de organisatie van de vele fietstochten in de omgeving van Breda door het Fietsgilde en de rondwandelingen in Breda zelf, altijd deskundig verzorgd door de stadsgidsen van Gilde de Baronie. Tijdens deze Expo wordt er de gelegenheid geboden hiermee ook kennis te maken. Zowel op zaterdag 21 september als zondag 22 september start er vanaf Vianden om 12.00 uur een fietstocht onder leiding van ervaren gidsen. De duur hiervan is ongeveer twee uur.

Ook is er op zaterdag 21 september gelegenheid om deel te nemen aan een rondwandeling door het Ginneken onder leiding van een ervaren gids (duur van de wandeling ongeveer twee uur). De start is om 13.00 uur vanaf Vianden.

Vóór of na het fietsen en/of wandelen kan men dan tevens de Expo bezoeken.

Bezoektijden

De Expo is te bezoeken op zaterdag 21 september en zondag 22 september in Zaal Vianden aan de Viandenlaan 3 – 5 (zij-ingang vanaf eigen parkeerterrein) van 11.00-17.00 uur. De expo is goed toegankelijk voor rollators en scootmobielen. Meer info: www. gildebaronie.nl / tel. 076-5615158 of www.vianden.nl / tel. 5652902. [l]