De overdracht van de cheque. FOTO ROBBIE JOCHEMS
De overdracht van de cheque. FOTO ROBBIE JOCHEMS Robbie Jochems

Vrienden van Amphia dankbaar voor mooi initiatief

BREDA - In het weekend van 7 en 8 september kon weer genoten worden van klassieke racemotoren uit vervlogen tijden in Etten-Leur.

De derde editie van de VGBM Classic Race Demo werd mede mogelijk gemaakt door AMT group uit Etten-Leur als hoofdsponsor. Paul Weytens, mede-eigenaar en ex- kankerpatiënt had als voorwaarde gesteld dat er een goed doel gekoppeld zou worden aan het evenement. Dat werd Vrienden van Amphia met als doel geld ophalen voor onderzoek naar medicatie tegen bloedkanker.

Eerst racen

Op de zaterdagavond was de roemruchte 3-uurs van Etten-Leur, niet het snelste maar het meest constante team zou in de prijzen vallen. In de Vintage klasse was het 2 keer raak. Broer Marc Weytens won samen met Maurijn de Vries de eerste prijs terwijl Paul samen met zijn co-piloot Kevin Phillips de derde in ontvangst mocht nemen. Op zondag waren er diverse klassen, van 50 cc tot 1000 cc, er was zelfs een parade waar vooroorlogse machines, - met coureurs op leeftijd in gepaste outfits - glimlachend hun rondjes reden. Een dag vol nostalgie, het publiek was zichtbaar aan het genieten in het nazomerse zonnetje. Corné van Ginneken die samen met Arie de Man verantwoordelijk is voor de gehele organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde derde editie.

Goede doel

Naast het racen was het ook te doen om het ophalen van zoveel mogelijk geld voor het goede doel.

De helft van de opbrengst van de toegangskaartjes, een bijdrage van de coureurs en de uiteindelijke verdubbeling door AMT group leverde een mooi bedrag op. Op zondagmiddag werd de cheque, met een bedrag van € 6.621 ,- door Paul persoonlijk overhandigd aan zijn Oncoloog Marjolein van der Klift en de bestuursvoorzitter van Amphia, Olof Suttorp. Onder het genot van een drankje werd uitgesproken dat Vrienden van Amphia voor de komende edities van de AMT VGBM Classic Race Demo in beeld blijft als goed doel. [l]