Aftrapweekend van de campagne Ben Sportief en Toon Respect

BREDA - Op 21 en 22 september vindt op alle Bredase/Madese voetbalvelden het aftrapweekend plaats van de campagne Ben Sportief en Toon Respect i.h.k.v. Positief Voetbalklimaat Breda.

Tijdens dit weekend zullen de verenigingen diverse activiteiten organiseren waarbij sportiviteit en respect centraal staan.

We steken dit jaar in op de verantwoordelijkheid om een Positief Voetbalklimaat te creëren. Iedereen die betrokken is bij het voetbal in Breda en Made, van speler tot supporter, kan persoonlijk bijdragen aan een Positief Voetbalklimaat en ervoor zorgen dat (hun) kinderen, de jeugd, maar ook de volwassenen plezier beleven aan het voetbalspelletje. De activiteiten zullen hier op inspelen.

Een activiteit zal zijn de onthulling van de figuren Ben en Toon in de clubkleuren van de vereniging.

In 2017 hebben alle verenigingen een convenant getekend "Samen werken aan een Positief Voetbalklimaat in Breda". Madese Boys heeft zich hier toen ook bij aangesloten.

Sindsdien houden de verenigingen zich extra bezig met positiviteit, sportiviteit en respect op de voetbalvelden. Ze werken samen met de andere voetbalverenigingen die ook het convenant hebben ondertekend. Dankzij deze samenwerking helpen ze elkaar met het creëren van een Positief Voetbalklimaat in Breda.

De campagne is dan ook opgezet door alle verenigingen om de komende 3 jaar telkens weer aandacht te besteden aan dit onderwerp waar ook social media een belangrijke rol in zal gaan spelen.

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij het aftrapweekend bij een vereniging bij u in de buurt. Zie voor de activiteiten en tijden hun website. [l]