Terda 1 haalt uit in Willemstad

BREDA - Met een ruime 4-17 overwinning op VIOS 1 gaat Terda 1 nu ruim aan kop in de poule. Na het veld zal het eerste team in de zaal weer op een hoger niveau uitkomen.

Viel de doelpuntenproductie vorige week nog wat tegen, dit keer was Terda 1 lekker op schot onder een heerlijk nazomer weertje. Aanvoerder Klaas heeft inmiddels de opstelling aardig voor elkaar en blikt vol vertrouwen uit naar de zaal competitie wanneer ook de selectie weer qua dames op orde is.

Het tweede team trof dit keer een lastige tegenstander. In Oosterhout was Voltreffers 2 met 13-5 duidelijk een maatje te groot.

Jeugd

Bij de jeugd was er de eerste zege van het C team. Terda C1 mocht vandaag starten in Oud-Beijerland tegen Korbatjo C2. Met 2 nieuwe spelers in het team en helaas zonder Zeb vanwege een blessure was het even zoeken naar het juiste spel. Opdracht voor vandaag was meer dan alleen korfballen. Anouk kreeg na het vertrek van Jelte een meer sturende rol. Naast het aanvoerderschap is het ook haar taak om de minder ervaren Sander te begeleiden. Dat pikte ze prima op waardoor ook Sander een leuk balletje meespeelde. In het andere vak stond Jelle, die dit seizoen voor het eerst met korfbal is begonnen. Hij pikt het spel goed op en maakt het zijn tegenstander al aardig moeilijk.

Ook Mara begreep in de 2e helft beter hoe ze zich moest opstellen met verdedigen en kwam later in de aanval ook vaker aan de bal. Volgende keer volgt er vast een doelpunt. Dat het rondspelen van de bal zinvol is, bleek wel na een mooie treffer van Bo. Een erg leuk en gewenst doelpunt.

Overige doelpunten werden gemaakt door Jelte, Aranka, Anouk en Julian. Eindstand 1-5.

Wederom naar Zeeland

Voor de tweede keer deze week moest Terda A1 afreizen naar Zeeland. Wederom ging dit jonge team dik onderuit. Met name fysiek gezien leggen ze het af. Het doel van coach Nadja is en blijft werken en ontwikkelen. Jonge spelers ervaring laten op doen. Geduld hebben ... dan komt er een tijd dat ze beter weerstand kunnen bieden en gaan winnen. Ook de A2 moest met een nederlaag naar huis. In Willemstad was meer mogelijk geweest maar de ballen wilden maar niet vallen. De enige die wel door het mandje vloog was zo mooi dat die er door heen ging zonder iets te raken. Na de rust (8-1) werden de zaken anders aangepakt, meer dynamisch afvangen en het balletje meer rondspelen en zo vielen de goals alsnog. Eindstand 15-9.

Programma

Komende zaterdag weer uitwedstrijden voor alle teams. De week erna op zaterdag 28 september is er weer een Terda Super Saturday. Dan spelen alle teams weer thuis. De C1 start om 10.00 uur waarna de A1, de A2 en de seniorenteams volgen. Om 15.10 uur speelt Terda 1 tegen Focus 2.

Kennismaken met korfbal in Breda? Kom eens langs op de dinsdagavondtraining (sportpark de Wisselaar), kijk op www.kc-terda.com of mail naar info@kc-terda.com. [l]