Patrick Timmermans. FOTO BARNBOS DEMETRIOU
Patrick Timmermans. FOTO BARNBOS DEMETRIOU Bambos Demetriou

Het Vadercafé komt naar Breda

BREDA - Woensdag 25 september komt het Vadercafé voor het eerst naar Breda. Sinds 2016 organiseert Patrick Timmermans maandelijks het Vadercafé in Amsterdam, en nu komt hij in samenwerking met Project Daniel naar Breda. Het Vadercafé is van 19u15 tot 21u30 en vindt plaats in buurtcentrum ‘De Sleutel’, Vlierenbroek 32, Haagse Beemden. Er is plek voor 8 vaders die zich aan kunnen melden via de website www.vadercafe.nl.

Het Vadercafé is dé avond voor vaders en goede gesprekken over het vaderschap. In het Vadercafé kunnen vaders sparren met andere vaders over zaken die hun bezighouden of waarover ze nieuwsgierig zijn hoe anderen dat aanpakken. Onderwerpen kunnen variëren van opvoedkwesties tot relationele uitdagingen. Dit alles in een broederlijke sfeer waarin gelachen wordt, serieus naar de ander geluisterd wordt en regelmatig voor opluchting zorgt door de herkenning bij anderen.

Het Vadercafé is toegankelijk voor alles soorten vaders: aanstaand, jong, oud, gescheiden, samen met partner, alleenstaand, stief of pleeg. Voor deze editie is de samenwerking opgezocht met Daniel Vermeulen van Project Daniel, en met het idee dat hij het Vadercafé Breda voort gaat zetten.

Het Vadercafé is één van de activiteiten vanuit de coachpraktijk van Patrick: Vader Visie. In 2015 heeft Patrick Vader Visie in de wereld gezet om als coach, trainer en facilitator andere vaders te begeleiden om vanuit hun eigen kracht in het vaderschap te staan. Zijn visie met het Vadercafé is dat er straks overal in Nederland vaders terecht kunnen bij een Vadercafé.

Patrick is zelf vader van een negenjarige zoon uit een eerdere relatie en een driejarige dochter met zijn huidige partner. Hij is bekend met de uitdagingen die het gescheiden vaderschap met zich meebrengt, als ook met de uitdagingen van een samengesteld gezin. Patrick ziet het vaderschap ook als een pad van persoonlijke ontwikkeling, zoals hij ook in zijn eigen vaderschap steeds weer de uitdagingen aangaat die het vader-zijn met zich meebrengt. [l]

Vadercafé. FOTO MARISKA BROEKHUIZEN