De veldtoertocht onderscheid zich door de vele verschillende passages.
De veldtoertocht onderscheid zich door de vele verschillende passages. Bavel fietst om

Bavels fietsspektakel

BAVEL - Op 29 september organiseert Bavel Fietst Om een geweldig fietsfeest. Voor iedereen is er op deze dag een mooie uitdaging. Natuurlijk de beroemde Veldtoertocht voor mountainbikers, maar dit jaar voor het eerst de nu al beruchte Hel van Bavel. Daarnaast zijn er prachtige routes voor de relaxte zondag fietsers, oplaadpunten voor e-Bikes en een KIDSclinic. De opbrengst van de 8e editie gaat wederom naar stichting Villa Joep toe, de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker.

De veldtoertocht is een unieke tocht die zich onderscheid door de vele verschillende passages. De beklimming van de Bavelse Berg, de col ‘de Bavelse wal’, door de Decathlon, aspergevelden een kas en koeienstallen die in geuren en kleuren gepasseerd gaan worden. Ook muzikale ondersteuning ontbreekt. Er is uitgebreide bevoorrading, materiaalhulp en na afloop is er de mogelijkheid om de fiets schoon te spuiten. De afstanden van de veldtoertocht zijn 25, 35, 45 en 60 km. Start vanaf 08.00 tot 10.30 uur.

De Wielertocht, De hel van Bavel

Voor avontuurlijke wielrenners, organiseren we de Hel van Bavel. Je krijgt nog eenmaal alles voor je wielen: Zand, gravel, grind, keien, klinkers, asfalt en natuurlijk kasseien. We noemen het niet voor niets de Hel van Bavel. Een rit van 60-90 of 120 km over de mooiste, meest uitdagende en aller slechtste stroken die we konden vinden. Schrijf je in op 29 september a.s. vanaf 08.00 tot 10.30 uur.

Zondagstocht

De zondagstocht, trek je er graag op uit met het gezin, je partner of vrienden op zondag? Maar wil je er niet zo vroeg uit en is fietsen op een stadsfiets of gewoon op een normale fiets goed genoeg? De zondagstocht tocht neemt je mee door achtertuinen van Bavel, door de bossen en over de mooiste wegen en paden in de omgeving. De afstand is ongeveer 40 km. Start vanaf 10:30 tot 12:00 uur en er is een pauzeplek na ca. 20 km.

E-biketocht

In samenwerking met de gemeente Breda en AIRQON, is het dit jaar voor het eerst mogelijk om met de e-bike deel te nemen aan het fietsfeest. Afstanden zijn ca. 60, 90 & 120 km; en voor alle afstanden geldt 1 pauzeplek (bevoorraad). Er is een oplaadpunt aanwezig waar maar liefst 20 fietsen tegelijkertijd opgeladen kunnen worden. Start is van 08:00 tot 10:30 uur.

Voorinschrijven is voor de fietstochten niet nodig. Dit kan ter plekke bij de molen. Het huren van mountainbikes is mogelijk via de website www.bavelfietst.nl.

Kidsclinic

Net als voorgaande jaren wordt er weer een spectaculair Kidsclinic georganiseerd. Onder begeleiding van ervaren trainers kun je een deel van het parcours rijden en leer je de kneepjes van het MTB.

Inschrijven is volledig gratis en kan alleen via de website: www.bavelfietst.nl. Het is voor kinderen vanaf 8 jaar oud. Vertrek is om 10.30 uur dus zorg dat je op tijd aanwezig bent.

Voor alle tochten geldt dat de start en finish is bij Korenmolen de Hoop, Schoutenlaan 75 in Bavel.

Waar je ook aan meedoet, het zijn mooie tochten waarover nog lang nagepraat kan worden bij de bijzonder mooie Start- en Finishplek Korenmolen de Hoop.

Entertainment

Na het actieve deel van de dag mag uiteraard een sfeervolle middag niet ontbreken. Door het optreden van een zanger uur is gezelligheid gegarandeerd.

Voor de wielrenfanaten wordt gezorgd door een groot scherm waarop het WK wielrennen in Yorkshire is te volgen. Waardoor er een heus ‘wielercafe’ ontstaat om nog lang na te praten en sterke verhalen te vertellen!

Info: facebook Bavel fietst om en www.bavelfietst.nl. [l]