Documentaire 'Ik ben...'

BREDA - "Ik ben..." is een documentaire voor iedereen die graag meer wil weten over hoe het leven eruit ziet met een psychische aandoening, en benieuwd is naar de ervaringsverhalen van de mensen.

Veel mensen worstelen dagelijks met psychische klachten, niet alleen persoonlijk, maar ook in de maatschappij. Door vooroordelen en (zelf) stigmatisering lukt het vaak niet om mee te doen in de samenleving. Het krijgen van psychische problemen is niet iets waar je voor kiest, het overkomt je.

In de documentaire "Ik ben..." geven Esther, Kim en Hans een inkijk in hun dagelijkse leven. Ze vertellen over de problemen waar ze tegen aan lopen maar ze laten ook zien waar ze juist goed in zijn, en waar ze voldoening uit halen.

Op deze (persoonlijke) manier wordt duidelijk dat ieder mens meerdere rollen vervult, maar daar niet per definitie mee geïdentificeerd hoeft te worden.

Want je bent veel meer dan de som van al deze rollen, je bent in essentie: mens.

Donderdag 3 oktober van 19.00u tot 21.00u. Vragen na de film staat vrij. Wijkgebouw ‘Gerardus Majella’, Odilia van Salmstraat 25, 4811 LA Breda. Kosten: gratis. Aanmelden: niet nodig, u bent van harte welkom! [l]