Sfeerimpressie van Swing Factory Breda 2018 (dansers)
Sfeerimpressie van Swing Factory Breda 2018 (dansers) Roland Oomens

Swing Factory Breda – hét Lindy Hop evenement van Breda

BREDA - Het kan niemand zijn ontgaan dat ‘vintage’ weer helemaal in is. Niet alleen de mode en huisraad van vroeger, maar ook de muziek en de dansstijlen van de roaring twenties tot de jaren ‘40 maken een comeback.

Ook in Breda is er een groeiende groep dansers die geen kans voorbij laat gaan om te dansen op opzwepende swing-jazz muziek van bijvoorbeeld Count Basie, Ella Fitzgerald, Tommy Dorsey, Frank Sinatra, Duke Ellington en Ray Charles. Tijdens het Breda Jazz Festival zijn deze dansers inmiddels een bekend fenomeen, en ook in diverse Bredase cafés wordt er regelmatig met veel enthousiasme gezwierd en gezwaaid.

Wat ze dansen is voornamelijk Lindy Hop en Charleston, en de kans is groot dat ze het hebben geleerd bij SwingCityBreda. Het bestuur en vrijwilligers van deze stichting organiseren lessen, workshops, feesten en evenementen om Breda en omstreken te laten zien en ervaren wat Lindy Hop is.

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober organiseert SwingCityBreda voor het derde jaar op rij het grootste Lindy Hop evenement op de Bredase kalender: Swing Factory Breda 2019. Het festival biedt een gevarieerd programma voor iedere liefhebber van swing jazz muziek. Voor geïnteresseerden van jong tot oud is er een laagdrempelige dansavond inclusief een proefles Lindy Hop; voor ervaren dansers zijn er workshops door gerenommeerde docenten uit binnen- en buitenland; en voor zowel dansers als luisteraars is er een enorm dansfeest met een introductieles Slow Bal, opzwepende live muziek van The Hop-sh-Bam Connection, een ruime dansvloer en gezellige zitjes.

Programma

Vrijdag 18 oktober ‘Punch the Clock’: een laagdrempelig Lindy Hop dansfeest met muziek van ervaren vintage-DJ Adrie Rotte. De avond begint om 20:00 met een introductieles Lindy Hop voor beginners. Locatie: Belcrumhuis, Pastoor Pottersplein 12, Breda. Gratis entree.

Zaterdag 19 oktober overdag ‘Day Shift’: workshops voor (enigszins) ervaren Lindy Hop dansers. Meer informatie en inschrijving via www.swingfactorybreda.nl.

Zaterdag 19 oktober ‘s avonds ‘Swing Shift’: een groots Lindy Hop dansfeest met The Hop-sh-Bam Connection uit België. De avond begint om 20:00 met een introductieles Slow Bal voor beginners. Locatie: Podium Bloos, Speelhuislaan 153, Breda. Kaartverkoop via www.podiumbloos.nl.

Meer informatie, inclusief sfeerimpressies van voorgaande jaren, vindt u op www.swingfactorybreda.nl, www.swingcitybreda.nl, en op Facebook. [l]