Deelnemers genieten van al het lekkers en gezelligheid. FOTO ANTON HOEVEN
Deelnemers genieten van al het lekkers en gezelligheid. FOTO ANTON HOEVEN Anton Hoeven

High Tea voor ouderen Prinsenbeek groot succes

PRINSENBEEK - Rotaryclub Prinsenbeek en Omstreken verzorgde op zaterdag 21 september een High Tea. Dit in samenwerking met de werkgroep ‘Gezelligheid Samen’ van Dorpsplatform Prinsenbeek Domein Zorg. Oudere inwoners van Prinsenbeek en bewoners van Hagedonk die door omstandigheden niet zo makkelijk een dagje uit kunnen, waren hierbij van harte welkom.

Ruim 100 ouderen hadden zich aangemeld via een van de thuiszorginstellingen, de parochie, Het Kruispunt, de Zonnebloem, KBO of anderszins, en lieten zich door de leden van de Rotary trakteren. Deelnemers die niet zelfstandig naar Marktzicht konden komen, werden opgehaald en ondertussen werd alles verder voorbereid door de Rotarians, zoals het klaarmaken van de zaal en het vullen van de etagères voor de High Tea. Tuincentrum Poppelaars zorgde voor de feestelijk gevulde bloemenvaasjes.

Hoewel de officiële aanvang pas om 14.00 uur was stonden de eerste gasten al om 13.00 uur voor de deur om niets van de middag en gezelligheid te missen. Gelukkig konden alle rollators geparkeerd worden, en was er ook volop plaats voor de rolstoelgangers.

De middag werd muzikaal omlijst door de belangeloze medewerking van “Smartlappenkoor Liesleut” . Ondertussen kwamen de eerste etagères met hartige broodjes en sandwiches, en daarna allerlei zoetigheden en fruit op tafel. Bakkerij Nagelkerke en Elias, maar ook slagerij van Wijngaarden en de Sligro hadden dit volop gesponsord.

”Vanmiddag heerlijk genieten want we leven maar één keer en we weten niet hoe lang nog” was een regelmatig gehoorde uitspraak. En dat men genoot was wel duidelijk. Ter afsluiting werd nog een drankje aangeboden; de bekende advocaatjes met slagroom, glaasjes citroen (met suiker) of een jonge jenever.

Om 16.00 uur werd de middag afgesloten waarbij namens alle aanwezigen de leden van de Rotaryclub Prinsenbeek en de sponsoren werden bedankt voor deze uitermate gezellige en geslaagde middag. Als herinnering ontving iedereen nog een bedankkaart.
Veel aanwezigen hopen op een vervolg!

Namens de deelnemers, nogmaals bedankt voor deze prachtige middag. [l]