Beekdal.
Beekdal.

Natuur- en klimaatwandeling het Merkske

BREDA - Zondagmorgen 29 september organiseren natuurorganisaties van beide kanten van de grens een wandeling door het beekdal van de grensrivier het Merkske.

De wandeling wordt gezamenlijk georganiseerd door de Vlaamse en Brabantse natuurverenigingen Natuurpunt Markvallei, Mark en Leij, Vereniging Markdal, Natuurplein de Baronie, IVN mark & Donge en Platform Red de Markvallei. De verenigingen willen de schoonheid en het belang, maar ook de kwetsbaarheid, van deze grensoverschrijdende vallei onder de aandacht brengen.

Vrijwilligers van de ‘zeisgroep’ van Natuurpunt Markvallei (B) geven een demonstratie van ambachtelijk natuurbeheer in de Halse Beemden.

Vertrek: 9:00 uur, vanaf de Parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Hoogstratensebaan, westelijk van Hoogstratensebaan 83, 5114AK Castelré. De wandeling duurt ongeveer 3 uur. Deelname is gratis. Doe waterdichte schoenen of laarzen aan, het laarzenpad kan zeer drassig zijn na een regenachtige periode!

Een plattegrondje met het vertrekpunt én meer informatie kunt u vinden op www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten.[l]