Breda bereidt zich voor op Vuelta met ideeënbox

BREDA - Volgend jaar racen de wielrenners van de Vuelta, de Ronde van Spanje, op zondag 16 augustus door Breda. En dat wil de gemeente Breda niet ongemerkt voorbij laten gaan. Afgelopen weken werd een ideeënbox onthuld waarin Bredanaars hun plannen kunnen aanmelden.

DOOR DE REDACTIE

De Nederlandse organisatie van La Vuelta Holanda wil vanaf eind april de spanning naar het wielerevenement opbouwen. Zij roepen daarom iedereen op activiteiten rond de La Vuelta te bedenken. En dat hoeft niet alleen om sportieve activiteiten te gaan. Bijvoorbeeld culturele, historische, educatieve en culinaire activiteiten zijn ook meer dan welkom. Het is wel de bedoeling dat de activiteit aansluit bij de doelstellingen van La Vuelta Holanda: duurzaamheid, gezond stedelijk leven, cultuur en natuurlijk feest in de stad.

In totaal is een budget beschikbaar van 600.000 euro, voor naar schatting 200 activiteiten die plaats vinden in de start- en finishplaatsen en de doorkomstgemeenten. Aangezien de derde etappe van de Vuelta start en finisht in Breda, hoopt de gemeente dat er veel mooie activiteiten in Breda worden opgezet. Daarom werd er afgelopen week in het Chassé Theater een speciale ideeënbox onthuld waarin Bredanaars hun plan kunnen indienden. "Met de ideeënbox proberen we aandacht te trekken voor de actie", legt de woordvoerder uit. "Met de activiteiten hopen we tussen april en augustus alvast het fiësta-gevoel te creëren"[l]